جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای ایرجی


دوره ۳، شماره ۱۰ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده

هدف از انجام این پژوهش استانداردسازی پرسشنامه مسئولیت پذیری در داوران نخبه فوتبال و فوتسال آسیا بود. روش پژوهش توصیفی و از نوع معادلات ساختاری بوده که به صورت میدانی به اجرا درآمده است. جامعه آماری این پژوهش را داوران نخبه فوتبال و فوتسال آسیا در دو بخش مردان و زنان تشکیل دادند که از بین آنها تعداد ۲۹۲ پرسشنامه جمع آوری شد. به منظور جمع­آوری داده­ها از پرسشنامه محقق ساخته مسئولیت پذیری که مشتمل بر ۲۵ سؤال بوده استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه با استفاده از نظرات اساتید مدیریت ورزشی به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده­ها از شاخص های توصیفی و آزمون های آماری ضریب آلفای کرونباخ، ضریب امگا مک­دونالد، ضریب تتا، تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تأییدی استفاده شد. نتایج نشان داد پایایی پرسشنامه مسئولیت پذیری (۹۳۴/۰=θ، ۹۲۱/۰=Ω، ۸۵/۰=α) می­باشد. در خصوص روایی سازه و بر اساس میزان روابط و سطح معناداری، تمامی سؤالات رابطه معناداری با عامل­ها داشتند و توانستند پیشگوی خوبی برای عامل خود باشند. شاخـص­های نسبت X۲  به df برابر با ۹۱/۲ و (RMSEA) که برابر با ۰۹۳/۰ می­باشد، بنابراین مدل از برازش لازم برخوردار است. همچنین شاخص­های ۹۸/۰=NFI، ۹۸/۰=CFI، ۹۴/۰=GFI، ۹۲/۰=AGFI و ۹۰/۰=IFI برازش مدل را تأیید کردند. برازش مدل­ را تأیید کردند.

دوره ۴، شماره ۴ - ( شماره ۴ (پیاپی ۱۶)- ۱۳۹۲ )
چکیده

معنا یکی از شاخصه­های مهم در بررسی فرآیند یادگیری زبان مادری است. مطالعه آنچه کودکان راجع به معنا در سطوح مختلف می­دانند، می­تواند راهی برای دستیابی به چگونگی سخنوری بشر باشد. هدف از این تحقیق، بررسی میزان فهم کودک از نقش­های معنایی کمیت­نمای جهانی «هر» در سطح روابط بین گزاره­ای است. بررسی روابط معنایی بین­گزاره­ای حاوی کمیت نمای «هر» در کودکان، نه تنها گام ارزشمندی در دستیابی به معناشناسی «هر» خواهد بود، بلکه سهم بسزایی را در بررسی توانش معنایی کودکان ایفا خواهد کرد. در این تحقیق با استفاده از یک روش تجربی جدید، توانایی کودکان در استنباط بین جملات متضمن و مستلزم مورد بررسی قرار گرفته است. برای نمونه­گیری، از ۲۸ کودک دختر، بین سنین سه تا شش سال استفاده شده و گزینش کودکان به صورت تصادفی است. در نهایت در این مطالعه، توانش بزرگسال­مانند کودکان، با توجه به معناشناسی در هر دو سطح ترکیب و مقایسه معنای جمله­ای، تأیید می شود.

دوره ۱۳، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۴۰۱ )
چکیده

فشرده‏سازی از دیدگاه بایبی به فرایندی گفته می‏شود که در آن، واژه‏ها دچار کاهش می‏شوند و این کاهش به‌صورت حذف یا ادغام در واج‏ها رخ می‏دهد. بسامد این فرایند در رویکرد بایبی بین شخصیت‏های مختلف در  گفتمان محاورۀ فیلم‏های فارسی جایگاه پر‏رنگی دارد. در ادوار مختلف تاریخ، «زن» به‌واسطۀ پایگاه اجتماعی‏اش در مقایسه با «مرد» همواره کم‌تر تمایل به استفاده از فارسی غیرمعیار داشته است.  هدف از نگارش این مقاله تحلیل واج‌شناختی تغییرات آوایی ناشی از روند فشرده‌سازی در فیلم‌های زبان فارسی در دو بافت متمایز فرهنگی ـ اجتماعی  است. داده‏های پژوهش حاضر شامل تمامی موارد صرفی حذف و ادغام مشاهده‌شده در دو فیلم قدیمی گنج قارون (سیامک یاسمی، ۱۳۴۴) و قیصر (مسعود کیمیایی، ۱۳۴۸) و دو فیلم جدید  لاتاری (محمدحسین مهدویان، ۱۳۹۷) و ابد و یک روز (سعید روستایی، ۱۳۹۴) بوده که پس از گردآوری در چارچوب واج‌شناسی شناختی بایبی (۱۹۹۹) به روش توصیفی مورد ارزیابی کمی و تحلیل واقع شده‏اند.  نتایج این پژوهش، بهعنوان نخستین کار فارسی در چارچوب واج‏شناسی بایبی، تمایز دوگانۀ فرهنگ و اجتماع را به‌خوبی در گفتمان فیلم‏های این دو دورۀ تاریخی آشکار می‏سازد. درواقع، مطالعۀ حاضر نشان می‏دهد که فشرده‏سازی به‌عنوان یک امر اجتماعی، خاستگاه فرهنگی دارد و همین خاستگاه فرهنگی آن است که تعبیرش در سبک زبانی یا در سبک گفتمانی اشخاص با پایگاه‏های اجتماعی مختلف را منعکس می‏سازد.  همچنین مشخص می‏شود که مطالعۀ صورت‏های فشرده‏سازی‌شده فقط به تصمیم‏گیری در نوع کوتاه‏سازی محدود نمی‏شود و تفاوت‏های موجود میان صورت‏های فشرده‌شده به‌لحاظ ساختاری در اغلب موارد پدیده‏ای صرفاً ‏صرفی نیست و در برخی موارد به ملاحظات کاربردی و اجتماعی نظیر نوع جنسیت نیز بستگی دارد.
 

دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله رفتار مکانیکی نانوکامپوزیت‌های اپوکسی تقویت شده با نانوصفحات گرافن ‌اکسید (گرافن‌ اکسید/ اپوکسی)، در نرخ‌های مختلف از کرنش، مورد مطالعه قرار گرفته است. در این راستا ابتدا گرافن ‌اکسید به روش شیمیایی هامر با کاهش گرافیت خشک سنتز شده و در ادامه نانوکامپوزیت گرافن ‌اکسید/ اپوکسی به روش مخلوط با حلال (استون)، ساخته شده است. از نانوکامپوزیت بدست آمده نمونه‌های استاندارد برای انجام آزمایش، تهیه شده و آزمایش‌های فشار استاتیکی و هاپکینسون فشاری بر روی آن‌ها انجام گرفته است. نتایج حاصل از انجام آزمایش نشان داد که افزودن نانو صفحات گرافن ‌اکسید به اپوکسی باعث افزایش سفتی و استحکام آن شده است. مشخص شد که رفتار اپوکسی به شدت وابسته به نرخ کرنش بوده به طوری استحکام آن در حالت دینامیکی حدود ۵۰ درصد از حالت استاتیکی بیش‌تر است. از طرف دیگر، تأثیر افزودن این نانوصفحات در نرخ کرنش‌های پایین، بیش‌تر از نرخ کرنش‌های بالا است. به طوری که استحکام اپوکسی با افزودن ۰,۳ درصد جرمی از گرافن ‌اکسید، در نرخ کرنش ۰.۰۱ (s^(-۱ و ۱۱۰۰ (s^(-۱ به ترتیب حدود ۲۰% و ۵% افزایش می‌یابد. هم‌چنین مقایسه تصاویر میکروسکوب الکترونی روبشی از سطح شکست نمونه‌های اپوکسی و نانوکامپوزیت آن بعد از آزمایش فشار استاتیکی، نشان داد که زبری سطح شکست برای نانوکامپوزیت بیش‌تر از اپوکسی است.

دوره ۱۷، شماره ۹۹ - ( اردیبهشت ۱۳۹۹ )
چکیده


مقدمه: گیاهان دارویی یکی از منابع مهم آنتی­اکسیدان­های طبیعی هستند، آنتی­ اکسیدان­های موجود در رژیم غذایی به لحاظ محافظت بدن در مقابل استرس اکسیداتیو و حفظ سلامت حائز اهمیت هستند.
هدف: در این مطالعه میزان فعالیت آنتی­اکسیدانی پودر سماق قرمز  و قهوه­ ای  بومی منطقه هوراند آذربایجان شرقی را بررسی و نتایج بدست آمده با ویتامین C مقایسه شدند.
مواد و روش­ها: در مطالعه پایه حاضر، بخش های مخصوص گیاه سماق بعد از برداشت، در دمای اتاق خشک و با استفاده از آسیاب به پودر تبدیل گردید و فعالیت آنتی­اکسیدانی هریک از پودرها­ی حل شده در متانول، بعد از تهیه غلظت هایppm ۵/۱۲، ۲۵، ۵۰ ،  ۷۵  از  پودر سماق  با استفاده از رادیکال آزادDPPH ، در طول موج nm۵۱۷ اندازه گیری شده است. در نهایت IC۵۰ نمونه­ها و استاندارد به عنوان شاخص مقایسه گردید.
یافته­ها: نتایج بدست آمده نشان دادند که، پودر سماق قهوه­ ای  (۱۴/۹۱۲IC۵۰=) در مقایسه با پودر سماق قرمز (۲۷/۳۸۵IC۵۰=) ، فعالیّت آنتی اکسیدانی بالاتری دارد،  که در مقایسه با ویتامین C (۷۰۸/ (IC۵۰=۶کمتر می باشد.
نتیجه­ گیری: پودر سماق قهوه­ای در مقایسه با  پودر سماق قرمز دارای اثر آنتی اکسیدانی قوی تری می باشد.، که  مصرف هر دو ماده غذایی و بویژه سماق قهوه ای می­تواند در بهبود دفاع آنتی اکسیدانی بدن مـوثرباشد.
 

صفحه ۱ از ۱