۱۰ نتیجه برای اژدری
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده
ارزیابی شایستگیهای دانشکارآن از جمله مباحث مهم و حیاتی منابع انسانی و مدیریت دانش است. با شناخت شایستگیهای شغلی، تمامی کارکردهای مدیریت منابع انسانی کارآتر انجام میگیرد. در فضای دانشگاهی به اهمیت مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شایستگی پی برده شده ولی چالشهای مختلفی از جمله عمومی بودن شاخصهای به دست آمده هنوز وجود دارد.
در این مقاله نخست براساس پیشینه پژوهش، شایستگی شغلی دانشکارآن از جمله توانایی، مهارت، فعالیتهای دانشی، ساختار، سبک کار، علایق و ارزشها انتخاب شدند. دو سطح پرسشنامه طراحی شد. در سطح اول، براساس نظر کارکنان اصلیترین شایستگیهای شغلی در شغلهای برنامهنویس رایانه، تحلیلگر مالی و مهندس صنایع، انتخاب و رتبهبندی شد. در سطح دوم وضع موجود هر یک از این مشاغل در سازمان براساس شایستگیهای شغلی مورد بررسی قرار گرفت. تعداد افراد شرکتکننده ۳۲ نفر بود که با آزمون فرض فازی، سیستم پشتیبان تصمیم برای انتخاب دانشکارآن طراحی شد. نکته حایز اهمیت آن است که نگاه توأم به ویژگیهای دانشی و سایر عوامل مؤثر بر شایستگیهای شغلی دانشکارآن، رویکردی جدید در ادبیات موضوع است. همچنین باید توجه کرد که با ارائه الگوریتم و ابزار آن (پرسشنامههای تدوین شده) و نظام پشتیبانی از تصمیمگیری، روشی ساده ولی کاربردی پیشنهاد میشود تا با سنجش وضعیت دانشکارآن (هم از منظر ویژگیهای دانشی و هم از منظر ویژگیهای عمومی) و قیاس آن با وضع مطلوب، بهینهترین دانشکارآن شناسایی شده و راهکارهای اصلاحی برای ارتقای سایر دانشکارآن تدوین نمایند.
واژههای کلیدی:شایستگیهای شغلی کار دانشی، شایستگیهای شغلی کارکنان دانشی، دانشکار، کارکنان یقهسفید، ارزیابی کارکنان دانشی، ارزیابی شایستگیهای شغلی.
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( شماره ۲ پپاپی ۶۱- ۱۳۸۸ )
چکیده
هدف از این نوشتار، بررسی اثر توانمندیهای چابکی شرکتهای تولیدی بر عملکرد تولیدی آنهاست. متدلوژی این بررسی مدلسازی علّی با شبکههای بیز است. شبکههای بیز، ساختارهایی نموداری برای نمایش روابط احتمالی تعداد زیادی متغیر و انجام استنباط احتمالی با آن متغیرها هستند. دادههای این پژوهش با همکاری شرکتهای مهندسین اندیشه فرافن، سازهگستر سایپا و گروه بهمن، نمونهای از شرکتهای سازنده قطعات و مجموعههای خودرو، گردآوری شده است. پرسشنامه این مطالعه، با متدلوژی مفهومسازی و معتبرسازی ابزار سنجش، توسعه یافته و سنجههای رتبهای هر سازه، بر مبنای نشان گرهای پرسشنامه، با بهکارگیری تحلیل خوشهای K میانگین به دست آمدهاست. از این سنجهها برای مدلسازی علّی و آزمون فرضیهها با کمک شبکههای بیز مورد استفاده استفاده شده است. سپس بهترین مدل با معیار اطلاعات بیز شناسایی شد. این مدل روابط علّی میان توانمندیهای چابکی و سنجههای عملکرد تولیدی را نشان میدهد که از آن میتوان در توسعه تئوری تولید چابک و پیادهسازی تولید چابک در سازمانها بهره برد.
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده
چکیده-در این پژوهش عملکرد سرریز کنگرهای ذوزنقهای با زوایای مختلف دیواره سرریز در امتداد جریان و طول های متغیر دماغه، بررسی شده است. مدل عددی نرم افزار Flow-۳D ساخته شده است. برای مدل کردن آشفتگی از مدل K-ε حالت RNG و برای تعیین موقعیت پروفیل سطح آزاد از روش VOF استفاده شد. برای سنجش درستی مدل از داده های آزمایشگاهی تولیس و همکاران (۱۹۹۵) استفاده شد که نتایج مدل هماهنگی مناسبی با نتایج داده های آزمایشگاهی داشت. در این بررسی مشاهده شد که با افزایش زاویه دیواره سرریز در امتداد جریان (α)، ضریب آبگذری افزایش می یابد؛ همچنین با افزایش طول دماغه، به خاطر کاهش تداخل جریان ریزشی، ضریب آبگذری جریان افزایش یافته است که این افزایش در زوایای کوچک به علت کاهش چشم گیر در تداخل لایه های ریزشی، قابل توجه است. سرانجام روشی برای طراحی مدل سرریز کنگرهای ذوزنقهای با تغییر زاویه دیواره در امتداد جریان و تغییر طول دماغه ارائه شد.
دوره ۱۴، شماره ۷۱ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده
با توجه به نقش وتاثیر بسزا میزان بهینه مقادیر پروتئین وقند تری هالوز در مخمرنانوایی برروی مهمترین فاکتور کیفی مخمر نانوایی یا همان قدرت ورآوری آن، لذا دراین مطالعه این امرموردبررسی قرارگرفت.
در این تحقیق، ۵ تیمار مورد مطالعه هریک به شکل یک فرمانتاسیون در یک فرمانتور اسپارژری (Jet Pipe) بدون همزن در مقیاس صنعتی انجام گردیدند و در هر فرمانتاسیون یا تیمار، سطوح و مقادیر متفاوتی از منابع کربنه ومنابع ازته بعنوان سوبستراهای فرمانتاسیون مورد استفاده قرارگرفت. این سطوح و مقادیر مختلف توسط روش سطح پاسخ انتخاب گردیدند. درکلیه تیمارها سعی گردید که تمامی متغیرهای مداخله گر ومتغیرهای زمینه ایی ثابت بوده تا تاثیری بر روی نتایج حاصله ایجاد نگردد. مخمرهای حاصله از انجام هر فرمانتاسیون از لحاظ فاکتورهای درصد پروتئین ومیزان درصد قند تری هالوز و قدرت ورآوری دو ساعته وقدرت ورآوری نیم ساعته مورد آزمون قرار گرفتند. با توجه به آزمونهای انجام گرفته بر روی مخمرهای حاصله از هر تیمار، مقادیر اپتیمم درصد قندتری هالوز ودرصد پروتئین و بدنبال آن مقادیر اپتیمم سوبستراهای پایه کربنه و پایه ازته براساس ماکزیمم قدرت ورآوری درمیان ۵ تیمار بدست آمدند. در پایان مشخص گردید که در میان ۵ تیمار، تیمار شماره ۴ مورد تحقیق با داشتن ماکزیمم قدرت ورآوری دو ساعته به میزان co۲/۱۲۰min ml۱۵۵۰ و قدرت ورآوری نیم ساعته به میزان ml co۲/۳۰min ۳۰۵، دارای مقادیر اپتیمم درصد پروتئین به میزان ۵۸/۴۹ و درصد قند تری هالوز به میزان ۸۹/۱۹ گردید. لذا این تیمار بر اساس مهمترین فاکتور کیفی یعنی قدرت ورآوری درمیان ۵ تیمار مورد تحقیق بعنوان تیمار برتر شناخته شد و به تبع فرمولاسیون فرمانتاسیون این تیمارنیزدرمیان فرمولاسیونهای۵تیمار موجود، دارای بهترین فرمولاسیون فرمانتاسیون ازلحاظ مقادیر و ضرایب سوبستراهای مصرفی منابع کربنه و منابع ازته گردید.
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده
بیش از نیمی از بیماران سرطانی تحت یکی از انواع روشهای درمان سرطان مانند شیمیدرمانی یا پرتودرمانی قرار میگیرند. متأسفانه درمان با روشهای تهاجمی، عوارض جانبی و گاهاً شدیدی را بر جای میگذارد. بیمارانی که تحت شیمیدرمانی قرار میگیرند مستعد ابتلا به نقص تخمدان زودرس شده که عاملی مهم در ناباروری است. بنابراین بهمنظور حفظ قدرت باروری، انجماد بافت تخمدان برای خانمهایی که در اثر شیمیدرمانی، رادیوتراپی، ناهنجاریهای ژنتیکی یا بیماریهای خاص دیگر مبتلا به ناباروری میشوند و برای دختران نابالغ نیز بهعنوان تنها راه ممکن برای ذخیره سلولهای جنسی توصیه میشود.
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
یکی از چالشهای مهم در علوم مهندسی، بررسی دقیق پدیدههای فیزیکی میباشد. پژوهش حاضر مربوط به یک مخزن با بستر تَر میباشد که ورود آب به داخل آن در سه حالت بررسی میشود. هنگام ورود آب به مخزن، حالتهای مختلفی از جریان رخ میدهد که از نظر مدلسازی هیدرولیکی بسیار پیچیده میباشد. این پیچیدگی به طور کلی مرتبط با مکانیزمهای مختلف جریان در هنگام ورود به آب مخزن و پخش جریان روی بستر میباشد که بایستی با استفاده از معادلات ناویر استوکس با سطح آزاد و به صورت سهبعدی مدلسازی گردد. به دلیل پیچیدگی زیاد و زمانبر بودن مدلسازی معادلات ناویر استوکس، از معادلات آبهای کمعمق با فرض فشار هیدرواستاتیک استفاده میشود. حالت اول مربوط به ورود آب به داخل مخزن از کف میباشد. در حالت دوم، جریان ورودی از بالا و وسط مخزن مورد بررسی قرار میگیرد و سپس ورود آب از بالا و کنارههای مخزن مدلسازی میگردد. برای هر کدام از این حالتها، یک عدد بدون بعد بر اساس سرعت ورودی، طول دهانه و ارتفاع سقوط تعریف میگردد که نشاندهندهی محدودهای قابل اطمینان برای همخوانی میان نتایج میباشد. در نهایت، نتایج حاصل از حل عددی با استفاده از معادلات آبهای کمعمق با نتایج نرمافزار استار سیدی که حلکننده معادلات ناویر-استوکس میباشد، مقایسه میگردد. طبق بررسیها، نتایج از مطابقت خوبی برخوردار میباشند.
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( فروردین ۱۳۹۸ )
چکیده
بسیاری از سازههای فولادی بهدلیل عوامل محیطی مانند واردشدن بارهای تصادفی، فرسودگی، زنگزدگی و پدیدههایی همچون کاویتاسیون و گذر زمان دچار آسیب میشوند. تخلیهکننده تحتانی سدها یکی از اجزای مهم این سازهها هستند که در معرض مشکلات هیدرولیکی متعددی از قبیل ارتعاش حاصل از کاویتاسیون بوده که باعث ایجاد آسیب در آنها می شود و نیاز به بهسازی و ترمیم دارند. یکی از مصالح نوین برای مقاومسازی استفاده از کامپوزیت پلیمری مسلحشده به فیبرکربن (CFRP) است. در این مقاله به بررسی اثر الیاف CFRP در مقاومسازی دریچه تحتانی تحت بار ارتعاشی حاصل از کاویتاسیون و تاثیر آسیب بر ارتعاش حداکثری با نرمافزار ABAQUS پرداخته شد. بهمنظور مطالعه آسیب بر ارتعاش دریچه، از یک اندازه آسیب که به جلو یا عقب دریچه اعمال شده، استفاده شده است. در نهایت دریچه آسیبدیده با دو لایه الیاف CFRP مقاومسازی شد. نتایج نشان داد که آسیب بهوجودآمده ارتعاش حداکثری را افزایش داده و استفاده از الیاف پلمیری تاثیر بسزایی در کاهش ارتعاش و تنشهای حاصل از فشار کاویتاسیون دارد.
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده
- افزایش روز افزون جمعیت به همراه تقاضای بیشتر برای آب در بخشهای کشاورزی و نیرو، رشد سریع ساخت سدها را به همراه داشته است. در این میان افزایش ارتفاع سدها به منظور افزایش ذخیره مخزن و برآورد نیاز آب، موجب افزایش سرعت آب روی سرریزها میگردد که به دنبال آن نیاز به بررسی کاویتاسیون و راهکارهای مقابله و یا کاهش خسارات آن اجتناب ناپذیر میباشد. طبق بررسیهای صورت گرفته در دهههای اخیر سادهترین، اقتصادیترین و مؤثرترین راهکار جهت کاهش و جلوگیری از این آسیبها، تعبیهی هوادهندهها در مکانهای مناسب و وارد نمودن هوا به جریان میباشد. لذا در این تحقیق بااستفاده از ۱۲۰۰ داده تجربی حاصل از ۹۰ آزمایش صورت گرفته توسط Pfister (۲۰۰۷) رابطهای جهت تعیین روند خروج هوا از جریان تحت شرایط فشار حفره صفر و ضریب همبستگی بیش از ۸۴/۰ به عنوان تابعی از طول بیبعد شدهی جت جریان با استفاده از تحلیل رگرسیونی ارایه شده است که با توجه به سادگی با دقت مناسب میتواند در تعیین فاصله بین هوادهها بر اساس حداقل میزان غلظت هوای بستر مورد استفاده قرار گیرد. نتایج مطالعه حاضر با فواصل مربوط به هوادههای سرریز سد آزاد بر اساس غلظت هوای بستر مینیمم مورد بررسی قرار گرفته است.
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده
ضریب رفتار به طراح امکان میدهد تا با انجام یک تحلیل خطی، نیازهای لرزهای سازه را ارزیابی کند. در آیین نامه لرزهای، این ضریب صرفأ وابسته به نوع سیستم مقاوم جانبی است و با یک مقدار ثابت معرفی شده است. در حالی که ضریب رفتار وابسته به هندسه سازه است و رابطه ای بین ضریب رفتار و هندسه مدل وجود دارد که هدف اصلی این مقاله، یافتن رابطهی ریاضی جهت تعیین ضریب رفتار میباشد. در مقاله حاضر به منظور تعیین ضریب رفتار قاب بتن مسلح و بررسی اثر پارامترهای هندسی مدل بر ضریب رفتار، چند قاب خمشی با شکل پذیری متوسط مدلسازی و طراحی شده است. این مدلها پس از طراحی با استفاده از نرم افزار SAP۲۰۰۰، تحت تحلیل استاتیکی غیرخطی قرار گرفته و مقدار ضریب رفتار برای هر کدام از قابها بدست آمده است. مدلهای طراحی شده دارای تعداد طبقات ۲، ۴، ۶، ۸، ۱۰، ۱۲ و ۱۵، نسبت طول دهانه به ارتفاع طبقه ۱، ۱/۵، ۲ و ۲/۵ میباشند که میلگرد مصرفی در این قابها در دو نوع با تنش تسلیم ۳۴۰ مگاپاسکال و ۴۰۰ مگاپاسکال و شدت لرزه خیزی منطقه ساخت در سه تنوع خیلی زیاد، زیاد و متوسط در نظر گرفته شده است. در نهایت با تهیه بانک اطلاعاتی که شامل مشخصات هندسی و ضریب رفتار ۱۶۸ قاب بتن مسلح میباشد، محاسبه شده و با انتقال آن به نرم افزار GeneXpro Tools، رابطه ریاضی جهت محاسبه ضریب رفتار بدست آمده است. نتایج نشان داد که با استفاده از روابط بدست آمده، مقدار ضریب رفتار به خوبی پیش بینی میشود و ضریب رگرسیون بدست آمده ۰/۹۲ میباشد. پس از بررسی اثر پارامترهای مورد بررسی بر ضریب رفتار، میتوان گفت که اثر طول دهانه و تعداد طبقات قاب بر ضریب رفتار بیشتر از اثر شتاب مبنای طرح و نوع میلگرد مصرفی میباشد.
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده
پدیده جدایی ستون آب یکی از رژیمهای جریان گذرا میباشد که تحت شرایطی مانند بسته شدن ناگهانی شیر یا خاموشی پمپ در شبکه آبرسانی ایجاد میگردد. نوسانات فشاری شدید و خسارات ناشی از پدیده مذکور شناسایی و ارائه راهکار جلوگیری از آن را الزامی میکند. در همین راستا در این مقاله با استفاده از روش دینامیک سیالات محاسباتی، به بررسی امکان رخ دادن جدایی ستون آب در یک شبکه آبرسانی حلقوی پرداخته شده است. در ادامه تأثیر سرعت ورودی بر فشارهای ایجاد شده ناشی از جدایی ستون آب مورد بررسی قرار گرفت. برای اعتبارسنجی نرمافزار، سیستم حلقوی ارائه شده توسط وانگ و همکاران (۲۰۱۷) انتخاب گردید. بعد از اطمینان از کارایی نرمافزار برای مدل کردن پدیده مذکور، شبیهسازی با سرعتهای مختلف انجام گرفت. بررسی نتایج شبیهسازیها بیانگر رخ دادن جدایی ستون آب در شبکه موردنظر بود. همچنین نتایج حاکی از آن بود که با افزایش سرعت ورودی مقدار ماکزیمم فشار در شبکه افزایش و مقدار مینیمم آن کاهش مییابد. به گونهای که با افزایش ۱۲ درصدی سرعت ورودی مقدار فشار ماکزیمم ۸/۱۱ درصد و مقدار مینیمم ۲۶/۱۴ درصد تغییر میکنند. به بیان دیگر، با کنترل سرعت به عنوان عاملی موثر بر نوسانات فشار جدایی ستون آب، میتوان از ایجاد این پدیده و خسارات ناشی از آن جلوگیری میگردد.