جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای انصاری منش
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده
فاکتورهای مختلفی در کیفیت محیط داخل موثرند که آسایش حرارتی یکی از مهمترین آنهاست، چراکه بیشتر شکایات و نارضایتیهای ساکنین از محیط داخل به علت عدم تأمین آسایش حرارتی میباشد. تحقیقات به عمل آمده از صدها ساختمان اداری بزرگ در سراسر جهان نشان داده است که کیفیت محیط داخلی این ساختمانها در حد متوسط است و کارکنان زیادی از محیط کاریشان ناراضی و تعداد بسیاری هم از بیماریهای ناشی از ساختمانها رنج می برند. این بیماریها بر روی کارایی و زمان کار کارکنان بسیار موثر بوده و پیامدهای اقتصادی مهمی برای کشورها به دنبال دارد. در ایران، نبود استانداردهای لازم به منظور تعیین محدودههای آسایش در فضاهای اداری، علاوه بر نارضایتی حرارتی و کاهش میزان بهرهوری کارکنان، افزایش مصرف انرژی را باعث شده است. هدف از این تحقیق تعیین محدوده مناسب آسایش حرارتی ساکنان، به منظور بهینهسازی کیفیت محیط داخل در ساختمانهای اداری کرمانشاه میباشد. لذا با انجام مطالعات میدانی و اندازهگیری محیطی دما و رطوبت نسبی و همزمان استفاده از پرسشنامه به بررسی محدوده مناسب این فاکتورها در این شهر پرداخته شد. نتایج نشان داد که محدوده مناسب حرارتی در فضاهای اداری شهر کرمانشاه، بین ۲۰ تا ۲۶ درجه سانتیگراد و حداقل رطوبت نسبی تقریبا ۱۹ درصد است.
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر، تعیین محدوده و مقایسه وضعیت آسایش حرارتی فضاهای باز محدوده باغ فین و بافت تاریخی شهر کاشان بر اساس شاخص جهانی اقلیم گرمایی (UTCI) می باشد.
مواد و روش ها: مکان های پر تردد محدوده مورد مطالعه به مدت ۱۸روز از ابتدای شهریور۹۷ مورد بررسی قرار گرفتند. پس از انجام مطالعات کتابخانهای، حضور فیزیکی در بافت و انجام مطالعات میدانی(مشاهده و ثبت اطلاعات سایت ها) همزمان با پاسخ تعداد ۷۸۸ نفر از ساکنان و گردشگران به پرسشنامهها(وضعیت حرارتی و محیطی)، پارامترهای اقلیمی(دما، رطوبت، سرعت جریان هوا، مقدار co و ۲co)ثبت گردید. سپس نرخ لباس و متابولیسم افراد با نرمافزار ۱۰Deltalog محاسبه و پس از گردآوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات با نرمافزار ۲۴Spss، محدوده آسایش حرارتی پاسخ دهندگان بر اساس شاخص جهانی اقلیم گرمایی (UTCI) با نرمافزار Ray Man مشخص گردید.
یافته ها: پاسخ دهندگان در کل محدوده مورد مطالعه، بین ۲۰,۲۳ تا ۳۵.۶۱ درجه سانتیگراد (UTCI) احساس آسایش حرارتی داشتند. همچنین محدوده آسایش حرارتی در باغ فین بین ۱۹,۴۵ تا ۳۷.۶۳ و در بافت تاریخی بین ۱۸.۵ تا ۳۵.۱۶ درجه سانتیگراد (UTCI) می باشد.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان داد دامنه آسایش حرارتی در باغ فین به اندازه ۱,۵۲ درجه سانتیگراد (UTCI) بیشتر از بافت تاریخی کاشان می باشد.