جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای الوندی


دوره ۶، شماره ۸ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

هزارویک‌شب داستان‏هایی از زبان یک قصه‏گوی ادیب و آگاه است که از داستان‏های ملل مختلف و ادبیات داستانی پیش از خود آگاه است؛ به‌طوری‌که گفته‏اند به‌ندرت داستانی در این کتاب وجود دارد که پیشروان، مشتقات یا نظیره‏هایی نداشته باشد. یکی از حکایت‏های این کتاب «حکایت مکر زنان» است که ساختار پیرنگی آن مشابهت‏های فراوانی با داستان «سودابه و سیاوش» در شاهنامه دارد. این پژوهش به شیوه تطبیقی و بر اساس نظریه تزوتان تودروف؛ دانشمند ساختارگرای بلغاری- فرانسوی، به مقایسه عنصر پیرنگ و عناصر آن پرداخته و به این نتیجه دست‌یافته است که پیرنگ در دو داستان، بسیار به هم نزدیک بوده و این شباهت ساختاری پیرنگ در دو داستان‌، به ریشه و پیشینۀ آنها مربوط است. گفتار حاضر بر آن است که حکایت مکر زنان از کتاب هزارویک‌شب بنا بر دلایل ریشه‌شناسی و همانندی و همگونی ساختار پیرنگی دو داستان و تحریر هزارویک‌شب در روزگاری پسینتر از پیدایش داستان سیاوش در ایران، می‌تواند گزارش و روایتی دیگر از داستان سیاوش باشد که در شاهنامه فردوسی روایت‌شده است.
 

دوره ۱۰، شماره ۴۲ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

بررسی نقش و حضور زنان در داستانها و اشعار نویسندگان و شاعران مرد و نیز جایگاه مردان در آثار زنان نویسنده و شاعر، مقوله­ای قابل بررسی است. این پژوهش به بررسی بازتاب نگاه به زن درآثار یک نویسندۀ مرد و بازتاب نگاه یک شاعر زن به مرد دراشعار اومی پردازد و تأثیر نگرش آنها را به جنس مخالف در زندگی واقعی‌شان بررسی می‌کند. پرسش اصلی این است که آیا حضور زنان در آثار مردان و برعکس، پررنگ و تأثیرگذار و سازنده بوده یا در حاشیه و کمرنگ و سترون تصویر شده است؛ به این منظور دوتن از معاصران، صادق هدایت و فروغ فرخزاد را انتخاب کرده‌ایم تا دیدگاه آنها را دربارۀ جنس مخالف در آثارشان بررسی کنیم. نتایج پژوهش نشان می‌دهد این دو در آثارشان نسبت به جنس مخالف خود دیدگاه مثبتی نداشته­اند. نگرش آن دو به جنس مخالف، باعث بدبینی و تنهایی آنها در زندگی واقعی‌شان شده است.

دوره ۱۱، شماره ۰ - ( Spring & Summer ۲۰۰۸- ۱۳۸۷ )
چکیده

هدف: عفونت با هلیکوباکتر پیلوری در سطح جهان گسترده است و بیشترین عامل بیماری‌زایی در عفونت‌های سوء هاضمه التهاب معده (گاسترودئودنال) است. گاهی شیوع آن تا ۸۰ درصد بعضی از جمعیت‌ها را در بر می‌گیرد اما تنها ۱۰ تا ۲۰ درصد از این افراد به بیماری‌های مرتبط با این باکتری مبتلا می‌شوند. همچنین عفونت‌های حاصل از هلیکوباکتر پیلوری مانند زخم گوارشی، التهاب معده، التهاب دوازدهه و سوء هضم است و تفاوت در بیماری‌زایی هلیکوباکتر پیلوری به عوامل میزبان و بیماری‌زایی باکتری وابسته است. هلیکوباکتر پیلوری براساس ژن‌های vacA و cagA به سویه (تیپ)های متعددی تقسیم‌بندی می‌شود که بیماری‌زایی متفاوتی دارند. وجود این ژن‌ها در سویه‌های هلیکوباکتر پیلوری ممکن است برای تشخیص نوع باکتری بیماری‌زا و غیر بیماری‌زا به‌کار برده شود. هدف این تحقیق بررسی فراوانی ژن تولیدکننده سیتوتوکسین واکوئلی (vacA) در ژنوتیپ سویه‌های هلیکوباکتر پیلوری است که از میان بیماران مراجعه‌کننده به مجتمع آموزشی، پژوهشی و درمانی حضرت رسول اکرم (ص)، پذیرفته شده در بخش داخلی همراه با عفونت‌های زخم گوارشی، التهاب معده، التهاب دوازدهه و سوء هاضمه انجام گرفت. مواد و روش‌ها: در این مطالعه نمونه بیوپسی ناحیه آنتروم معده از۱۸۰ بیماران مراجعه‌کننده به بخش داخلی مجتمع آموزشی، پژوهشی و درمانی حضرت رسول اکرم (ص)، وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران در تهران که به‌طور معمول تحت آندوسکوپی گوارشی- معدی قرار گرفته‌اند، جمع‌آوری شد. پس از کشت و جداسازی سویه‌های مثبت هلیکوباکتر پیلوری با آزمایش‌های استاندارد و استخراج DNA باکتری، حضور ژن vacA و نیز تیپ‌های مختلف آن با استفاده از روش PCR تعیین شد. نتایج: در این مطالعه از نمونه‌های ۱۸۰ بیمار بیوپسی ۹۲ سویه هلیکوباکتر پیلوری جدا (۵۱ درصد) و توسط روش‌های بیوشیمیایی تعیین هویت شد. نمونه‌ها از زخم گوارشی (۷۹ درصد)، التهاب معده (۶۰ درصد)، التهاب دوازدهه (۹۰ درصد) و سوء هاضمه (۳۰ درصد) بود که ۸۷ سویه هلیکوباکتری پیلوری (۹۴ درصد) دارای ژن vacA هستند و بیشتر ژنوتیپ‌ها هم در ژن vacA است. همچنین ۵۹ نمونه سویه‌ها (۶۴ درصد) ژنوتیپ m۲/s۱ را نشان داده است. ۵۷ (۶۲ درصد) سویه از این ۹۲ سویه هلیکوباکتر پیلوری متعلق به تیپI بوده و ۳۱ (۳۳ درصد) سویه‌ها در تیپIV و ۳ (۲۶/۳ درصد) نمونه در تیپ II و ۲ (۱۷/۲ درصد) نمونه در تیپ IIIقرار گرفتند. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه، تفاوت بین فراوانی تیپ I وIV، نشان‌دهنده بیماری‌زایی بیشتر سویه‌های تیپ I (۶۲ درصد) است و در بیماران مبتلا به زخم گوارشی درمقایسه با سایر عفونت‌ها، به‌طور معنی‌داری اختلاف دارد (۰۱/۰P≤).

دوره ۱۶، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده

برای انجام تست های ارتعاشی یک سازه توسط شیکر، نمونه تست توسط یک فیکسچر به سازه متصل می گردد. از آنجا که فیکسچر کاملا صلب نمی باشد، بر دینامیک نمونه تست تاثیر گذار بوده و طراحی بهینه آن از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین عدم قطعیت خصوصیات مکانیکی نظیر اتصالات در فرایند اسمبل نمودن ممکن است سبب بوجود آمدن ارتعاشات ناخواسته یا تشدید گردد. یکی از موارد اجتناب ناپذیر در انجام تستهای ارتعاشی با شیکر، اتصال نمونه تست بوسیله فیکسچر می باشد. در این مقاله، مدل ریاضی شیکر به همراه فیکسچر به صورت یک مدل دو درجه آزادی در نظر گرفته شده و یک شکل بهینه برای فیکسچر استخراج می شود. فرکانس ها و مودهای فیکسچر طراحی شده به صورت عددی و تجربی آنالیز شده و مقایسه می گردد. تاثیر میزان سفتی پیچهای اتصال فیکسچر به شیکر با جزئیات زیاد مورد تست قرار گرفته و تاثیر آن بر فرکانس مودهای مختلف و نسبت انتقال آنالیز می شود. با آزمایشات انجام شده مشخص می شود که افزایش میزان سفتی گشتاور پیچ‌ها، فرکانس همه مودها را افزایش می دهد. همچنین افزایش سفتی باعث افزایش نسبت انتقال نیز می‌گردد. علاوه بر آن، نشان داده می‌شود که با افزایش بیشتر سفتی پیچ‌ها تقریبا به ۵۰ درصد سفتی بیشینه مجاز، تغییر خاصی در فرکانس‌های مودها و نسبت انتقال مشاهده نمی‌شود.با آنالیز نتایج تجربی صورت گرفته، مقدار بهینه برای گشتاور سفتی پیچها ارائه می گردد که روند انجام شده می تواند در طراحی و تست موارد مشابه نیز استفاده گردد.

دوره ۲۴، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۹ )
چکیده

استفاده از منابع انسانی نخبه در تصمیم سازی ها و اجرای تصمیات اتخاذ شده در سازمان های دولتی ضرورتی پذیرفته شده از سوی بسیاری از مدیران و خبرگان سازمانی می باشند، با این وجود در عمل تعداد قابل توجهی از مدیران در سطوح مختلف به دلایل مختلف و با استراتژی های متفاوت از بکارگیری و تعامل موثر با نخبگان طفره می روند. پژوهش حاضر با هدف واکاوی استراتژی های نخبه گریزی مدیران در سازمان های دولتی ایران با رویکردی ترکیبی انجام شده است. در بخش کیفی داده های مورد نیاز از طریق مطالعه کتابخانه ای منابع موجود و مصاحبه های نیمه ساختار یافته با ۱۵ نفر از خبرگان سازمان های دولتی شهر همدان و تحلیل محتوای کیفی مصاحبه ها احصا شد.جامعه آماری در هر دو بخش کیفی و کمی پژوهش خبرگان شاغل در سازمان های دولتی شهر همدان بودند.در بخش کمی ابتدا با استفاده از روش دلفی فازی اتفاق نظر ۱۵ خبره (مرحله مصاحبه) پیرامون استراتژی های شناسایی شده و دسته بندی آنها احصا گردید. در ادامه به منظور رتبه بندی استراتژی ها مطابق جدول مورگان ۱۰۸ پرسشنامه به شیوه تصادفی بین جامعه ۱۵۳ نفری خبرگان سازمان های دولتی شهر همدان توزیع شد. پرسشنامه های جمع آوری شده برای رتبه بندی استراتژی ها با روش سوارا  مورد تحلیل قرار گرفتند.یافته ها نشان دادند مدیران از ۳۹ استراتژی در قالب ۴ استراتژی کلی به ترتیب اولویت: فردی،مدیریتی،سازمانی و شغلی استفاده می کنند. در پایان پژوهش نیز پیشنهاد های اجرایی و پژوهشی ارائه شده است. 

صفحه ۱ از ۱