جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای احمدنژاد
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده
در دهه های اخیر سق فهای باز و بسته شونده به دلیل قابلیت های آن ها در دستیابی به یک معماری انعطاف پذیر و پویا مورد توجه معماران و مهندسان قرار گرفته است. مشارکت انواع ساختما نها از جمله مرا کز ورزشی، استخرها در ایجاد یک معماری پایدار، تطبیق پذیری با شرایط محیطی، کاهش مصرف انرژی، و پاسخگویی مناسب به الزامات عملکردی یک بنا
در جهت آسایش کاربران آن، استفاده از این گونه سقف ها را در فضای معماری افزایش داده است.
ساخت بسیاری از این بناها به دلایل سازه ای و زیباشناسی با انواع فرم های منحنی ساخته می شود. از سوی دیگر، طراحی سقف های باز و بسته شونده بر روی سقف با سطوح و سازه های منحنی به سبب ماهیت ظاهری آن ها نسبت به سطوح مسطح پیچیده تر می باشد. در این مقاله سعی شده است که الگویی از نحوه باز و بسته شدن سقف به همراه مجموعه ای از ساختار سازه ای و مکانیزم مکانیکی مناسب به عنوان استخوان بندی سازه ای و حرکتی که قابلیت استفاده در سطوح منحنی را داشته باشد، ارائه گردد. ایده طرح استفاده از میله های متحرک بر روی سقف با سطوح منحنی و قوسی با دهانه متوسط و حرکت دورانی آن ها می باشد.
دوره ۸، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده
ﭼﮑﻴﺪه: ایران یکی از ﮐﺸﻮرﻫﺎی زﻟﺰﻟﻪﺧﯿﺰ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻪ دﻓﻌﺎت ﻣﺘﺤﻤﻞ زﻟﺰﻟﻪ ﻫﺎی ﺗﺎریخی و ﺗﻠﻔﺎت ﺑﯽﺷﻤﺎر ﺷﺪه اﺳﺖ. یکی از دﻻیل ﺗﻠﻔﺎت ﺳﺎﺧﺖ ﺑﻨﺎﻫﺎی ﺑﺎ ﻣﺼﺎﻟﺢ بنایی، ﺳﺎﺧﺘﺎر ﻧﺎﻣﻨﺎﺳﺐ ﺳﺎزهای آﻧﻬﺎ اﺳﺖ. یکی از راهﺣﻞﻫﺎ، ﻣﻘﺎومﺳﺎزی و ﺑﻬﺴﺎزی ﺳﺎزهﻫﺎی این ﺳﺎﺧﺘﻤﺎنﻫﺎ در ﺑﺮاﺑﺮ ﻧﯿﺮوی ﺟﺎﻧﺒﯽ زﻟﺰﻟﻪ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻧﺴﺒﺖ ﻫﺰینه ﮐﻤﺘﺮی را درﺑﺮﻣﯽﮔﯿﺮد. ﺳﺎزهﻫﺎی ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺑﻨﺎیﯽ ﺳﻬﻢ ﺑﺴﯿﺎر زیادی از ﺳﺎﺧﺘﻤﺎنﻫﺎی ﺟﻬﺎن را ﺑﻪ ﺧﻮد اﺧﺘﺼﺎص دادهاﻧﺪ. این ﺳﺎزهﻫﺎ دارای وزن زیاد، ﻣﻘﺎوﻣﺖ و ﺷﮑﻞﭘﺬیری ﭘﺎیینی ﻫﺴﺘﻨﺪ و در ﻣﻘﺎﺑﻞ زﻟﺰﻟﻪ آﺳﯿﺐﭘﺬیر ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﻟﺬا ﺑﺎید ﺗﻘﻮیت ﺷﻮﻧﺪ. ﻫﺪف اﺻﻠﯽ ﻣﻘﺎومﺳﺎزی، ﮐﺎﻫﺶ آﺳﯿﺐﭘﺬیری ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن از ﮔﺰﻧﺪ آﺳﯿﺐﻫﺎی زﻟﺰﻟﻪ اﺳﺖ. در ﺑﺴﯿﺎری از روشﻫﺎی ﻣﻘﺎومﺳﺎزی ﻧﻮین، دﺧﺎﻟﺖﻫﺎی ﻧﺎﻣﻨﺎﺳﺒﯽ ﺑﺮ ﭘﯿﮑﺮه ﺑﻨﺎ و ﻣﻌﻤﺎری ﺑﻪویژه از ﻟﺤﺎظ ﺑﺼﺮی ﺑﺮ ﺟﺎی ﻣﯽﻣﺎﻧﺪ ﮐﻪ در ﺗﻀﺎد و ﺗﻘﺎﺑﻞ آﺷﮑﺎر ﺑﺎ ﻣﻌﻤﺎری ﻣﻮﺟﻮد و ﻋﺎﻣﻠﯽ ﺑﺮای ﮐﻢارج و ﺑﻬﺎﮐﺮدن آن اﺳﺖ. ﻫﺪف این ﭘﮋوﻫﺶ، ﺗﻮﺳﻌﻪ یک روش ﺟﺪید ﺑﺮای ﻣﻘﺎومﺳﺎزی ﻟﺮزهای ﺑﺮای دیوارﻫﺎی آﺟﺮی ﻏﯿﺮﻣﺴﻠﺢ اﺳﺖ. در این ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺳﻌﯽ ﺷﺪه اﺳﺖ ﺑﻪ روش ﻣﻘﺎومﺳﺎزی این ﺑﻨﺎﻫﺎ ﺑﺎ ﺑﻬﺮهﮔﯿﺮی از ﻓﻨﺎوری ﮐﺎﺑﻞﻫﺎی ﻓﻮﻻدی ﺑﺎ اوﻟﻮیت ﺑﯿﺎن ﻣﻼﺣﻈﺎت ﮐﯿﻔﯽ ﻣﻌﻤﺎری و ازﺑﯿﻦﺑﺮدن ﺑﺴﯿﺎری از ﻣﻌﺎیب ﺷﯿﻮهﻫﺎی ﭘﯿﺸﯿﻦ و ﻧﯿﺰ ﺑﺎ درﻧﻈﺮﮔﺮﻓﺘﻦ اﻟﺰاﻣﺎت ﺗﻘﻮیت و ﻣﻘﺎومﺳﺎزی ﻓﻨﯽ ﺑﺎ اﺻﻮل و ﻗﻮاﻋﺪ ﺗﻮازن و ﺗﻌﺎدل ﺑﻪﻣﻨﻈﻮر ﺣﻔﺎﻇﺖ ﻣﻌﻤﺎری ﺳﺎﺧﺘﻤﺎنﻫﺎی ﺑﻨﺎیی، ﭘﺮداﺧﺘﻪ ﺷﻮد. در ﭘﺎیان این روش، ﺗﻮﺳﻂ ﻣﺤﺎﺳﺒﺎت ﻋﺪدی و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻧﺮم اﻓﺰار SAP روی دیوار آﺟﺮی ﭘﯿﺸﻨﻬﺎدی ﻣﻮرد ﺗﺤﻠﯿﻞ ﻗﺮار ﻣﯽﮔﯿﺮد. ﻧﺘﺎیج ﻧﺸﺎن ﻣﯽدﻫﺪ ﮐﻪ ﻣﻘﺎوﻣﺖ ﺑﺮﺷﯽ و در ﻧﺘﯿﺠﻪ ﻣﻘﺎوﻣﺖ ﻟﺮزهای این ﻧﻮع دیوارﻫﺎ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ دیوارﻫﺎی ﻣﻌﻤﻮﻟﯽ اﻓﺰایش ﻣﯽیاﺑﺪ.
دوره ۱۵، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۴۰۳ )
چکیده
هدف جستار حاضر بررسی رابطۀ بین ساختهای امری و نظام زمان، نمود و وجه در کردی است. روش تحقیق حاضر مبتنی بر رویکرد آیخنوالد و دیکسون (۲۰۱۷) و الگوی ردهشناختی وندرآئورا و همکاران (۲۰۰۵) است. دادههای تحقیق نیز عمدتاً از طریق مصاحبه با گویشوران جمعآوری شده است. نتایج تحقیق نشان داد که صیغگان امری در کردی مبتنی بر سه ساخت امری بوده، و چهار راهبرد امری نیز در کنار این ساختها برای بیان معانی امری بکار میروند. همچنین نتایج نشان داد که ساختهای امری روی محور زمان دارای نوعی توزیع نامتقارن بوده، و همچنین رفتارهای متفاوتی در رابطه با پدیدار زمان دستوری دارند. همچنین روشن شد که ساخت امری عمدتاً میل به ترکیب با افعالی دارد که خصلت پویایی (نمود) آنها مثبت است. اما ساخت امری در فرایند تحمیل خصیصۀ پویایی افعال را خنثی ساخته و ساخت نهایی تنها مراحل مقدماتی رخداد را بازنمایی میکند. به همین دلیل ساخت امری با عملگرهای ناقص آغازی به راحتی ترکیب میشود چراکه این عملگرها تنها مراحل آغازی رخداد را بازنمایی میکنند، و همچنین تمایلی به ترکیب با عملگر استمراری ناقص ندارد، چراکه این عملگر عمدتاً مراحل میانی و پویای رخداد را بازنمایی میکند. از سوی دیگر ساخت امری بهدلیل ویژگیهای نمودی و زمانی هرگز نمود کامل را به خود نمیپذیرد، چراکه این نمود تجانس معنایی با ساخت امری ندارد. درنهایت نتایج نشان داد که در صورت هر گونه جایگشت ساخت امری در محور نامتقارن زمان، عملگرهای وجهی بهعنوان اولین جایگزین برای آنها ظاهر میشوند. نتایج بیانگر این است که عبارات امری و رهنمودی عمدتاً دچار فقر معنایی در لایههای رخدادی بوده، و صرفاً چون یک کنش گفتار بیانی عمل میکنند.
دوره ۲۰، شماره ۱۴۳ - ( دی ۱۴۰۲ )
چکیده
کالوتروپیس پروسرا از خانواده Apocynaceae در ایران استبرق نامیده می شود. این گیاه در مناطق گرمسیری و سواحل جنوبی ایران و شمال آفریقا، آسیای خاورمیانه و آسیای جنوب شرقی روی تپه های ماسه ای ساحلی یافت می شود. در این پژوهش آزمایشگاهی، عصاره استبرق با استفاده از حلال آب استخراج شد. اثر ضد قارچی عصاره آبی استبرق بر سویههای آلترناریا آلترناتا، آلترناریا سولانی، ساکارومایسس سرویزیه و فوزاریوم سولانی بررسی شد. فعالیت ضد قارچی عصاره استبرق با روشهای دیسک دیفیوژن آگار (کربی-بوئر)، انتشار در چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی ارزیابی شد. در حالت ترکیبی (برهمکنش) عصاره آبی استبرق با آنتی بیوتیک نیستاتین مورد بررسی قرار گرفت. بطور کلی، ساکارومایسس سرویزیه و آلترناریا سولانی به ترتیب با بالاترین و کمترین قطر هاله عدم رشد، حساسترین و مقاومترین سویههای قارچی نسبت به عصاره آبی استبرق بودند. بطوریکه قطر هاله عدم رشد برای ساکارومایسس سرویزیه و آلترناریا سولانی در حضور غلظت ۸۰ میلیگرم در میلیلیتر عصاره به ترتیب برابر با ۲۰/۱۳ و ۲۰/۸ میلیمتر بود. در حالت ترکیبی (برهمکنش) عصاره آبی استبرق با آنتیبیوتیک نیستاتین برای تمامی سویههای قارچی حالت همافزایی مشاهده شد. حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی برای سویه ساکارومایسس سرویزیه به ترتیب ۱۶ و ۶۴ میلیگرم بر میلیلیتر بود. حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی برای آلترناریا سولانی به ترتیب ۱۲۸ و > ۵۱۲ میلیگرم بر میلیلیتر بود.