جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای ابی زاده
دوره ۶، شماره ۲ - ( بهار ۱۴۰۳ )
چکیده
عوامل متعددی در توزیع جغرافیایی جمعیت اثر دارند که تاثیر اقتضائات جغرافیایی، عوامل طبیعی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و تاریخی از جمله آنها است. اقتضائات جغرافیایی نظیر شیب و پستی و بلندیها (توپوگرافی)، ویژگیهای اقلیمی همانند میزان بارندگی، ویژگیهای زمین شناختی همانند خاک مناسب و دسترسی به منابع آب، در شکل گیری اجتماعات بشری و فعالیتهای اقتصادی موثرند. از طرف دیگر به لحاظ تاریخی هم جریانهای اقتصادی همانند راه ابریشم بر شکل گیری و توسعه شهرها و روستاها اثر داشتهاند. شاید موضوع حکمرانی را هم بهعنوان یک عامل موثر در این زمینه بهتوان نام برد که چگونه بین امنیت ملی و منطقهای و استقرار و توسعه سکونتگاهها و فعالیتها رابطه ایجاد کرده است. مطالعات نشان میدهد در توزیع و تراکم جمعیت تنها یک عامل موثر نیست بلکه همواره مجموعهای از عوامل در یک ارتباط تنگاتنگ تاثیر میگذارند. چرا که در این صورت انتظار میرود دو نقطه با شرایط یکسان دارای توزیع و تراکم تقریبا یکسان باشند، اما مشاهده میشود که چنین امری اتفاق نمیافتد. نوع فعالیتها و الگوی آن، بهره وری فعالیتها، زمینه اشتغال، کیفیت و قیمت مسکن و دهها مورد دیگر که از عوامل اقتصادی بهشمار میآیند و همچنین عوامل اجتماعی نظیر مذهب، اعتقادات و نژاد در نحوه توزیع و پراکندگی جمعیت موثرند.
دوره ۱۵، شماره ۷۸ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده
آنزیم اینولیناز قادر به تولید شربت پرفروکتوز در یک فرایند تک مرحلهای آنزیمی از اینولین میباشد. در این پژوهش در ابتدا نانوذرات مغناطیسی به روش هم رسوبی تهیه گردید. پس از آن در مرحله دوم، نانوذرات ایزوله پروتئین سویا به همراه سرم آلبومین گاوی (نانوذرات پروتئینی) و نانوپپتیدهای حاصل از هیدرولیز آنزیمی گلوتن گندم با آنزیمهای اندوپپتیداز، به روش حلال زدایی تهیه و سپس جهت اصلاح سطح و پایدار سازی نانوذرات مغناطیسی، فرآیند پوشش دهی سطح انجام گرفت. در مرحله سوم، فرآیند تثبیت آنزیم بر روی سطوح بستر مغناطیسی با استفاده از گلوترآلدهید صورت گرفت. در این تحقیق به منظور مطالعه شکل و ساختار، اندازه و ویژگیهای عملکردی نانوذرات مغناطیسی و پروتئینی و فرآیند تثبیت آنزیم در کلیه مراحل تهیه، روشهای تشخیص میکروسکپ الکترونی روبشی ( SEM) وتفرق دینامیک نور (DLS ) بهکار گرفته شد. پس از تثبیت آنزیم، ویژگیهای عملکردی آنزیم تثبیت شده بررسی و با ویژگیهای آنزیم آزاد مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که، مقاومت حرارتی آنزیم، همچنین پایداری در pH اسیدی بهبود یافته است. میزان فعالیت آنزیم، تعداد سیکلهای استفاده مجدد از آنزیم، همچنین پارامترهای سینتیکی (Vmax, Km, t۱/۲) آنزیم تثبیت شده در مقایسه با آنزیم آزاد به صورتی تغییر یافته بود که نشان دهنده افزایش پایداری و بهبود عملکرد آنزیم پس از تثبیت بود.
دوره ۱۶، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله، تأثیر شکل هندسی قالب در فرایند اکستروژن مستقیم روی تلرانس ابعادی سطح مقطع یک قطعه بررسی شده و سرعت اکستروژن، جریان فلز، دمای اکستروژن و نیروی اکستروژن، به عنوان متغیرهای فرایند بهصورت تجربی و عددی مورد مطالعه قرار گرفتند. قطعهکار مورد آزمایش از جنس آلیاژ آلومینیوم ۲۰۱۴ با ضخامت دیواره متفاوت میباشد. این تفاوت در ضخامت دیواره موجب تغییرات در سرعت سیلان ماده هنگام خروج از قالب میشود. در نتیجه قالبی که برای تولید این قطعه استفاده می-شود، باید قادر به کنترل نرخ جریان فلز باشد. در این مطالعه، از دو قالب مختلف برای تولید این قطعه استفاده شده است. در قالب اول برای کنترل سرعت فلز از روش ایجاد طول بیرینگ متغیر و در قالب دوم علاوه بر طول بیرینگ از تغذیه کننده نیز در کانالهای باریکتر بهره برده شده است. از نتایجی که در آنالیز تجربی و عددی بر روی قالب اول بهدست آمد، میتوان نتیجه گرفت که این قالب کارایی لازم را برای تولید این قطعه ندارد. زیرا قادر به یکسان نمودن جریان ماده در تمام سطح مقطع قطعه نیست. بههمین دلیل مشکلاتی از جمله کیفیت پایین همراه با عدم دقت لازم در ابعاد قطعه تولید شده، مخصوصاً در مقطعهای باریکتر (به علت پر نشدن گوشههای قالب) وجود دارد. نتایج حاصل از آنالیز عددی قالب دوم نشان میدهد که کارایی قالب دوم بسیار بهتر از قالب اول بوده و توانسته سرعت سیلان ماده را در کل سطح مقطع قطعهکار تقریباً برابر کند و موجب بهبود دقت ابعادی در محصول شود.
دوره ۲۸، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۳ )
چکیده
ارزیابی توان و موازنه اکولوژیک تعیین میکند که هر یک از فعالیتهای انسانی در کدام پهنه از سرزمین قابل انجام است و بالعکس در هر یک از پهنهها چه فعالیتهایی قابل انجام نیست یا انجام دادن آن صرفه اقتصادی به دنبال ندارد یا مخرب پایداری محیطی است. این پژوهش با هدف حفظ قابلیتهای زیستمحیطی، به آزمون و ارزیابی قابلیت سنجش در حوزه استان لرستان، که با آهنگی فزاینده گسترش شهری را دنبال کرده، میپردازد. به همین منظور تعیین توان اکولوژیک حوزه استان لرستان برای گسترش سکونتگاهی و همچنین مشخص کردن امکانات، توانمندیها و محدویتهای منابع سرزمینی منطقه لرستان به عنوان بستر مناسب هرگونه برنامهریزی، است. روش مطالعه در تحلیل قابلیتسنجی زمین مبتنی بر یک مدل اکولوژیکی است که بر مبنای روش آمایش سرزمین منطق فازی طراحی شده است. از بین معیارها و گزینه های مختلف مؤثر در قابلیت زمین، سه گزینه اصلی قابلیت زراعی، جنگلداری و توسعه شهری، سکونتی و فعالیتها مورد بررسی قرار گرفتند. پتانسیلهای وسیع محیطی و اکولوژیکی، عوامل محدودکنندهای برای توسعه شهری بهشمار میروند. ۹۴ درصد پهنه استان دارای توان جهت توسعه سکونت و صنعت هستند، البته این مقدار تنها مربوط به اراضی مجاز توسعه است و در مقابل حدود ۶ درصد از اراضی فاقد توان اکولوژیک جهت توسعه سکونت و صنعت هستند. بنابراین، تقویت زیرساختهای سبز شهری، ترویج توسعه کشاورزی سازگار با تنوع زیستی و اجرای اقداماتی مانند احیای جنگلها برای افزایش پوشش گیاهی منطقهای ضروری است.