جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای ابوعلی
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱ )
چکیده
نقش زبان در ساختن هویت یکی از مهمترین بحثهای نظری مدرن در باب هویت است. ساختارگرایی و پساساختارگرایی با قاطعیت خاص بر نقش سازنده زبان در شکلگیری هویت تأکید میکنند. پژوهش پیشرو با این پیشفرض که زبان ابزاری قدرتمند در برساخت گفتمانِ هویتی محسوب میشود، با بررسی دو رمان آخرین دخترو دختری که از چنگ داعش گریخت نشان میدهد که زنان ایزدی با کدام سازوکارهای زبانی ژانر «زندگینامه خودنوشت» را بهمثابۀ راهبردی در مبارزه علیه گفتمان سلطه به خدمت میگیرند و با عرضه پادگفتمانهایی متفاوت به ساختشکنی گفتمانهای مسلط و کلیشهسازیهای جهانی میپردازند تا برخی از پیامدها یا بازخوردهای منفی تجاوز و ظلم به جامعه استعمارزده ایزدی را بزدایند و در حیات بخشیدن به سنتهای فرهنگی و قومی ایفای نقش کنند. در این راستا از نظریه گفتمان «لاکلائو و موف» و ابزارهای روششناختی آن برای تجزیه و تحلیل دادههای پژوهش بهره بردیم .نتایج نشان میدهد چهار گفتمان در کشمکش و تخاصم با یکدیگر درصدد بازنمایی هویت زن ایزدی برآمدهاند: الف) گفتمان «حزب ملیگرای کرد»؛ ب) گفتمان «دولت مرکزی عراق و اعراب»؛ ج) گفتمان «داعش» و د) گفتمان «نویسندگان زن ایزدی». زنان ایزدی میکوشند با تمام هویتهایی که گفتمانهای مسلط برایشان تعریف کردهاند همچون برده، قربانی تجاوز و پناهنده مبارزه کنند و هویتهای تازهای چون رهبر ایزدی و مدافع حقوق زنان و ایزدیان برای خود برسازند.
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( اسفند ۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله یک حل تئوری غیرخطی بر مبنای روش المان محدود برای شبیهسازی ژنراتورهای ترموالکتریک ارایه شده است. بهمنظور استخراج خواص در آزمون تجربی و صحتسنجی حل تئوری ارایهشده، یک سامانه آزمایشگاهی طراحی و ساخته شد. سامانه شامل تعداد چهار ژنراتور ترموالکتریک پایه بیسموت تلوراید بوده که بین یک هیتر برقی و بلوکهای خنککننده آبی قرار گرفته و در اثر اختلاف دمای ایجادشده برق تولید میکنند. ابتدا معادلات حاکم با درنظرگرفتن کوپلینگ غیرخطی ترموالکتریک ارایه شده و سپس حل آن با استفاده از روش باقیماندههای وزنی با کدنویسی در نرمافزار متلب بهمنظور تحلیل غیرخطی ارایه شده است. در بخش بعدی طراحی و ساخت سامانه ترموالکتریک بررسی و روند انجام آزمایشهای مربوطه شرح داده شده است. خواص ژنراتور شامل ضریب سیبک و مقاومت الکتریکی داخلی به دست آمده که برای شبیهسازی در بخش بعدی استفاده میشود. سامانه ابتدا در نرمافزار انسیس-فلوئنت شبیهسازی شده و پارامترهای حرارتی- سیالاتی شامل توزیع دما و سرعت به دست آمده است. سپس شبیهسازی ترموالکتریکی با استفاده از کد المان محدود ارایهشده و نیز نرمافزار انسیس- ترمال الکتریک، انجام شد و مقادیر ولتاژ، توان تولیدی و بازده به دست آمده و با نتایج تجربی مقایسه و صحتسنجی شده است. نتایج حاصل بیانگر دقت مناسب مدلسازی ارایه شده است. همچنین تاثیر پارامترهای هندسی و شرایط مرزی دمایی بر عملکرد ژنراتورهای ترموالکتریک، با استفاده از حل تئوریک ارایهشده، بررسی شدهاست.
دوره ۱۹، شماره ۱۱ - ( آبان ۱۳۹۸ )
چکیده
سیستم مترو به عنوان سیستم حمل و نقل عمومی امروزه به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع سیستم یکی از پرمصرفرین سهم مصرف انرژی در آن به جز مصارف جابجایی مسافران، مربوط به سیستم تهویه تونل و ایستگاه است. در این پژوهش، حرکت قطار درون چهار ایستگاه و تونلهای بینابین از سیستم قطار شهری زیرزمینی مدلسازی شده است. مدل تونل و ایستگاهها با درنظرگرفتن مواردی مثل سالن بلیت، راه پلهها، سکوی تردد مسافران و سیستم تهویه شبیهسازی شده است. ابتدا صحت حل عددی با مقایسه با نتایج آزمایشگاهی منتشرشده در پژوهشهای قبلی بررسی شده، سپس میدان جریان ناشی از حرکت قطار در تونل و ایستگاهها در حالتهای فن روشن و فن خاموش محاسبه و مقایسه شده است. نتایج نشان میدهد که حرکت قطار بر میدان جریان در اطراف بازشدگی فنها و نیز دریچههای تهویه سقف سکو تاثیر گذار بوده وعملکرد سیستم تعویض هوای طراحی شده را به شدت تغییر میدهد. علاوه بر این میدان جریان در کل تونل و ایستگاهها به طور کامل متاثر از حرکت قطار و اثر پیستونی ناشی از آن است. حرکت قطار سبب میشود که مقدار دبی تبادلشده از دربهای ورودی ایستگاه و نیز دبی تبادل شده بین هر ایستگاه و تونل اصلی تقریباً به ده برابر حالت پایا برسد. همچنین جریان هوایی که از حرکت قطار نشات می-گیرد چندین برابر جریان هوایی است که از عملکرد سیستم تعویض هوا به وجود میآید. بنابراین استفاده بهینه از اثر پیستونی میتواند تاثیر بسزایی در کاهش مصرف انرژی داشته باشد.
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۵-۱۴۳۶ )
چکیده
إنّ التواصل بالتراث ظاهره منتشره فی الأدب العالمی حیث یستلهم الشعراء المعاصرون عناصر رموزهم الشعریه من التراث بما فیه من طاقات ایحائیه مـؤثّره فی نفوس الجماهیر ووجدانهم . ومن مظاهر هذا التواصل توظیف الشخصیات التراثیه ومنها شخصیه لعازر الّتی تتأصّل فی الموروث الدینی المسیحی. وهذه المقاله تطرّق إلی دراسه شخصیه لعازر وتجلّیها فی الآداب الثلاثه المعاصره حیث قارن بین الشعر العربی والفارسی والإنجلیزی .وقد وظّفت هذه الشخصیه فی الشعر العربی المعاصر بشکل کبیر کما نجدها فی أشعار بدر شاکر السیاب، وخلیل حاوی وغیرهم. أمّا فی الشعر الفارسی فتجلّت فی هذا العصر فی شعر أحمد شاملو فقط، وفی الإنجلیزی فی أشعار ت.إس.إلیوت «Thomas Stearns Eliot» وسیلفیا بلاث «Sylvia Plath» وغیرهم من الشعراء. ومن أهمّ ما وصل إلیه البحث هو أنّ الشاعر المعاصر وظّف الرموز الشعریه التراثیه بعد أن اکتشف لها بعداً نفسیاً یتواءم وتجربته الشعوریه الراهنة.کما تعاملت هذه التجربه مع شخصیه لعازر تعاملاً شعریاً علی مستوی الرمز فی الأدب العالمی. فقد أضفی الشاعرالمعاصر دلالات جدیده علی شخصیه لعازر، دلالات تعبّر عن تجاربه الشخصیه مثل المعاناه الذاتیه أو تجارب شعبه کالظروف السیاسیه والاجتماعیه والثقافیه الخانقة. ومن هذه الدلالات یمکن الإشاره إلی انبعاث الحیاة، البعث الکاذب، الخدعه والیأس فی الشعر العربی؛ أمّا فی الشعر الفارسی فقد عبّر عن موت الإنسانیه وعدم المسؤولیّة؛ وفی الإنجلیزی کان الیأس من العصر الحاضر بما یتجلی فیه هذا الرمز أو هو الذی یحمی موت الإنسان الأبدی؛ لأنّ وراءه العوده والحصول علی هویّه ثابته وخلود. إنّ المنهج المتّبع فی هذه المقاله هو منهج وصفی-تحلیلی، أمّا الدراسه فهی دراسه مقارنه لشخصیه مسیحیه بین الآداب الثلاثة.