جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای آخوندزاده


دوره ۱۴، شماره ۷۰ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده
در این تحقیق پوشش کیتوزان به همراه لیزوزیم و روغن زیره سبز برای افزایش ویژگی انتی باکتریال پوشش کیتوزان به کار برده شد .پس از تهیه پوشش کیتوزان  ۲ درصد حاوی غلظت‌های مختلف لیزوزیم و غلظت یک درصد اسانس زیره سبز ، ویژگی های ضدمیکروبی این پوشش ها  در فیله مرغ نگهداری شده در دمای یخچالی مدت  ۱۲ روز ازلحاظ ویژگی‌های میکروبی (شمارش کلی باکتری‌های هوازی، شمارش باکتری‌های سرمادوست، شمارش باکتری سودوموناس و شمارش کلی فرم‌ها) موردمطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که  روز ۱۲  تعداد باکتری های مزوفیل ۳   لگاریتم درهر گرم  و تعداد باکتری های سرما دوست  ۳ و کلی فرم۱,۱  و سودوموناس ۳  لگاریتم در هر گرم    کاهش نشان دادند. نتایج نشان می دهند لیزوزیم ۱۰ درصد به کاررفته در پوشش کیتوزان حاوی اسانس زیره سبز اثر هم افزایی داشته و می تواند نقش مهمی ررا در افزایش کیفیت محصولات بسته بندی شده داشته باشد و میزان ماندگاری را درمحصولات گوشتی افزایش دهد.

دوره ۱۷، شماره ۱۰۶ - ( آذر ۱۳۹۹ )
چکیده

امروزه مطالعات به منظور بهره گیری از خواص ضد میکروبی گیاهان  به جای استفاده از نگهدارنده های سنتتیک در حال گسترش است. گیاه عناب با نام علمی Ziziphus jujube Mill.  از خانواده رامناسه و بومی نواحی مرکزی فلات ایران است. میوه، برگ و ریشه این گیاه دارای خواص دارویی و سلامتی بخش می باشند. در این پژوهش عصاره گیری از میوه عناب خشک، به روش خیساندن به وسیله حلال هیدرواتانلی انجام گرفت و سپس عصاره به روش انجمادی، خشک شده و راندمان عصاره گیری از پودر میوه عناب، اندازه گیری شد. ترکیبات شیمیایی تشکیل دهنده عصاره با روش GC-MS تعیین شدند و  پس از اندازه گیری راندمان استخراج وبرخی پارامتر های فیزیکیوشیمیایی عصاره شامل رطوبت ، فعالیت آبی، چربی، خاکستر، بریکس، در ادامه حداقل غلظت بازدارنده و حداقل غلظت کشنده عصاره اتانولی میوه عناب در برابر کپک Aspergillus fulvous (PTCC ۵۰۰۴)، به روش رقیق کردن در محیط مایع عصاره ارزیابی شد. هم چنین غلظت های مختلف عصاره بر نمونه های ذرت اسپری شده و پس از قرار دادن یک دیسک حاوی سوسپانسیون کپکی در مرکز هر پتری دیش، خاصیت ضد کپکی عصاره بر روی دانه های ذرت در طی مدت ۷ روز ارزیابی گردید. نتایج نشان دادند که عصاره اتانولی میوه عناب دارای خاصیت ضد کپکی بوده و حداقل غلظت بازدارنده عصاره در محیط کشت آزمایشگاهی ۳۵۰ میکروگرم بر میلی لیتر تعیین شد. در غلظت های کم تر ۱۰۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر خاصیت کشندگی از عصاره مشاهده نشد. هم چنین بازدارندگی عصاره در محیط دانه های ذرت آنزیم بری شده، در غظتهای ۵۰۰۰ -۲۰۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر ارزیابی شد. نتایج به دست آمده نشان داد که عصاره اتانولی میوه عناب دارای خاصیت ممانعت کنندگی در برابر کپک آسپرژیلوس فلاووس  بوده اما فاقد خاصیت غیر فعال سازی اسپور کپک مذکور است.

دوره ۱۸، شماره ۱۱۸ - ( آذر ۱۴۰۰ )
چکیده

در این مطالعه تاثیر افزودن میکرولیپوزوم­های حاوی ترکیبات فنلی و توکوفرولی روغن مغز بنه (ppm۴۰۰) به همراه غلظت­های مختلف روغن مغز بنه (در سطوح ۵ و ۱۰%) بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی خامه بررسی شد. بدین منظور ۴ تیمار شامل، : خامه ۳۰% چربی، : خامه ۲۰% درصد چربی+ میکرولیپوزوم، : خامه ۲۰% درصد چربی+میکرولیپوزوم+ ۵% روغن مغز بنه، : خامه ۲۰% درصد چربی+ میکرولیپوزوم+ ۱۰% روغن مغز بنه تهیه شد، مقادیر pH، آب اندازی در طی دوره نگهداری و مقادیر ویسکوزیته، بافت، شاخص رنگی و ارزیابی حسی در ابتدای دوره نگهداری اندازگیری شد. با توجه به نتایج در تمامی نمونه­ها با افزایش زمان نگهداری، میزان آب­اندازی افزایش و میزان pH کاهش یافت (P<۰,۰۵). با اضافه کردن روغن مغز بنه آب­اندازی کاهش و ویسکوزیته نمونه­ها افزایش یافت(P<۰,۰۵). افزودن روغن بنه در سطح ۱۰% سبب کاهش روشنایی و افزایش نرمی بافت شد و همچنین این تیمار از لحاظ ارزیابی حسی مورد تایید نبود، اما تا سطح ۵% مورد تایید ارزیاب­ها بود. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد، با ریزپوشانی روغن بنه حاوی ترکیبات فنلی و توکوفرولی به­صورت میکروکپسول و همچنین استفاده از روغن آن می­توان از ویژگی‌های فراسودمند آن بهره برد و گام مثبتی در جهت تولید خامه کم چرب (مغز بنه ۵%) و ارتقاء سلامتی مصرف کنندگان برداشت.

دوره ۱۸، شماره ۱۱۹ - ( دی ۱۴۰۰ )
چکیده

امروزه نوشیدنی‌های لبنی به دلیل گستردگی عرضه و تولید و فناوری پیچیده، بسیار مورد توجه‌اند اما مشکلات تکنولوژیکی موجود در مسیر تولید، توان رقابتی آن‌ها را کاسته است. یکی از مهم‌ترین مشکلات این محصولات پایداری آن‌ها در زمان نگه‌داری است و کارآمدترین راهکار پیش رو به‌کارگیری هیدروکلوئیدهاست. در پژوهش حاضر با افزودن هیدروکلوئید مستخرج از دانه اسفرزه در سه غلظت ۲۵/۰، ۷۵/۰ و ۲۵/۱ درصد وزنی و همچنین در حضور دو رنگ خوراکی بتالائین و کورکومین، میزان پایداری با برگزاری آزمون پایداری فیزیکی طی زمان و سنجش میزان پتانسیل زتا به‌عنوان نمادی از پایداری، اندازه‌گیری شد. همچنین به‌منظور بررسی تأثیر غلظت رنگ بر مؤلفه‌های سنجش رنگ نمونه‌ها، آزمون رنگ سنجی به روش ماشین تصویربرداری اجرا گردید. میزان ماده خشک محصول و تأثیرپذیری آن از غلظت هیدروکلوئید و رنگ مورد استفاده به‌صورت تغییرات ماده خشک نمونه‌ها در غلظت‌های مختلف صمغ و رنگ اندازه‌گیری شد و درنهایت با برگزاری آزمون حسی، میزان تأثیرگذاری رنگ خوراکی افزوده‌شده به نمونه‌ها بر پذیرش مؤلفه‌های رنگ، آروما، طعم، پیوستگی و پذیرش کلی مشاهده و اندازه‌گیری گردید. در مجموع نتایج حاصل از بررسی‌ها نشان داد غلظت‌های بالاتر هیدروکلوئید در فرمولاسیون محصول، موجب افزایش پایداری فیزیکی می‌گردد (حدود ۱۰ درصد) حال ‌آنکه افزایش غلظت رنگ خوراکی بر کارایی هیدروکلوئید و به طبع پایداری محصول تأثیر منفی می‌گذارد. همچنین نتایج حاصل از آزمون سنجش مؤلفه‌های رنگی نشان داد تأثیر غلظت هردو رنگ بر مؤلفه‌های L*، a* و b* معنی‌دار بوده است اما تأثیر هیدروکلوئید بر این مؤلفه‌ها معنی‌دار نبوده است. در آزمون ماده خشک کل نیز تحلیل نتایج نشان داد افزایش غلظت هیدروکلوئید در محصول موجب افزایش معنی‌دار در ماده خشک می‌گردد حال‌آنکه تأثیر غلظت رنگ بر ماده خشک نمونه‌ها تأثیری نداشته است. تحلیل نتایج حاصل‌شده از آزمون حسی بر نمونه‌های دوغ نشان داد که هیدروکلوئید و رنگ افزوده‌شده به نمونه‌ها تأثیر معنی‌داری بر مؤلفه‌های حسی نداشته‌اند

دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۵-۱۴۰۲ )
چکیده

روش­های مختلف تحلیل لرزه ای سازه‌ها عموما شامل تحلیل دینامیکی فزاینده، تحلیل تاریخچه زمانی و تحلیل پوش ­اُور استاتیکی می­باشند که به همین ترتیب دارای روند کاهشی در حجم محاسبات و دقتِ محاسبه ­ی پاسخ­های لرزه ­ای هستند. در علم مهندسی سازه و زلزله مسائل در برگیرنده ­ی تحلیل­های لرزه­ایِ احتمالاتی از قبیل ارزیابی شکنندگی لرزه­ای نیازمند تکرار زیاد آنالیزهای لرزه ­ایِ زمانبر روی مدل اجزای محدود هستند. این موضوع به جهت افزایش چشمگیر حجم محاسبات خصوصاً در مورد سازه ­های بزرگ - مقیاس مشابه پل­های ترکه­ ای به عنوان مانعی بزرگ برای کارایی محاسباتیِ فرآیند حل مسأله بشمار می ­رود. بنابراین در این مقاله سعی خواهد شد به توسعه­ ومتناسب ­سازی رویکردِ روش پوش ­اُور استاتیکی با رفتار لرزه ­ای پل ترکه ­ای پرداخته شود به نحوی­ که تمامِ مدهای رفتاری خطی و غیرخطیِ با اهمیت، جهت ثبت پاسخ های لرزه ­ای در نقطه عملکرد سازه، مدنظر قرار گیرد. بدین ترتیب رویکرد مذکور و همچنین سایر رویکردهای دقیق­ترِ موجود شامل تحلیل دینامیکی فزاینده و تحلیل تاریخچه‌ی زمانی، ضمن درنظرگرفتنِ عدم قطعیت موجود در پارامترهای سازه ­ای و لرزه ­ای، در راستای تخمین توزیع احتمالاتی چهار پاسخ لرزه­ ای ِبا اهمیت در سه نمونه پل ترکه ­ای موجود در ایران بکار بسته می­ شوند. سپس جهت اعتبار سنجیِ رویکرد پیشنهادیِ فوق ­الذکر تحت عنوان روش پوش ­اُور استاتیکیِ توسعه یافته، توجیه کامل خطاهای نسبتاً اندک موجود در پاسخ­های این روش با ذکر دلائل و جزئیات کافی صورت خواهد پذیرفت تا کارایی محاسباتی آن در ارزیابی­ رفتار لرزه ­ای پل ترکه ­ای تبیین گردد. در گام بعدی منحنی­های شکنندگی لرزه ­ای مربوط به اعضای مختلف پل­ های مورد مطالعه بعنوان ماحصلِ نهایی آنالیز لرزه ­ای احتمالاتی تولید می ­شوند. به جهت جامعیتِ صحت سنجی و در راستای توصیه ­ی روش پوش ­اُور استاتیکیِ توسعه یافته در مورد پل­های ترکه ­ای، ارتباط بین دقت روش­ها در تخمین پاسخ­های لرزه­ ای و شکنندگی لرزه ­ای نیز مورد بحث واقع خواهد شد. در انتها و پس از مقایسه ­ی نتایج و حجم محاسبات روش­های مختلف، این تحقیق نشان می­ دهد رویکرد پیشنهادی در تخمین تقاضا و شکنندگی لرزه ای پل­ ترکه ­ای از دقت بسیار خوبی برخوردار بوده و در عین حال منجر به کاهش چشمگیر حجم محاسبات نسبت به روش­های موجود نیز گردیده است.

صفحه ۱ از ۱