جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای آبرومند
علی آبرومند، مسعود مکفا،
دوره ۱۲، شماره ۴۹ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
چکیده
روغن سویا با بازده بالا مهمترین روغن نباتی است که در جهان تولید می شود. کیفیت روغن سویا تحت تأثیر عواملی نظیر آسیب دانهها، رطوبت زیاد، درجه حرارت بالا در هنگام نگهداری و فرآوری، قرارگرفتن در معرض اکسیژن و نور، تغییر مییابد. هدف از این پژوهش تعیین شرایط بهینه تولید و نگهداری روغن مورد آزمایش جهت جلوگیری از تخریب اکسیداسیونی و فساد شیمیایی آن بود. در این تحقیق میزان شاخص پراکسید جهت بررسی میزان پایداری روغن سویا تحت تاثیر عوامل تشدید کننده فساد اکسیداتیو در زمان تولید، ارزیابی گردید. نتایج حاصل از ارزیابی اندیس پراکسید نمونه های روغن سویا تحت شرایط متغییر های دما،حضور آنتی اکسیدان و مقدار فلز آهن در سطوح مختلف نشان داد که اثر دما، آنتیاکسیدان و فلز آهن بر روی اندیس پراکسید روغن سویا در سطح ۱ درصد معنیدار است. همچنین تآثیرمتقابل دما- آنتی اکسیدان و دما- آهن نیز در سطح ۱ درصد معنی دار بود. بیشترین میزان اندیس پراکسید روغن در بیشترین سطح دمایی (۸۰ درجه سانتی گراد) ارزیابی شد. میزان آنتیاکسیدان افزوده شده به روغن سویا تاثیر معنیداری بر اندیس پراکسید روغن در سطح احتمال ۱ درصد داشته و بیشترین میزان آن تحت شرایط عدم حضور آنتی اکسیدان، در روغن اندازه گیری شد. سطوح مختلف فلز آهن تاثیر معنیداری در سطح احتمال ۱ درصد بر میزان اندیس پراکسید روغن سویا نشان داد. بیشترین میزان اندیس پراکسید روغن سویا با میزان آهن ppm۳ آهن و دمای ۸۰ درجه سانتیگراد به دست آمد.
علی آبرومند، سعید ضیایی نژاد، فریده باعثی، زهرا کلیایی،
دوره ۱۴، شماره ۶۷ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
انجماد ماهی باعث جلوگیری از فاسد شدن آن میشود، زیرا میکروارگانیزم ها در دمای زیر ۱۸ در جه سانتی گراد رشد و نمو نمیکنند و سرعت واکنشهای شیمیایی ماهی در این دما به حداقل میرسد. در این طرح، تاثیر دوره انجماد بر ترکیبات تقریبی و شیمیایی فیله ماهی صبیتی hasta) (Sparidentex و حلوا سفید) (Pampus argenteus بررسی و نتایج حاصله با یکدیگر مقایسه شد. ۱۰ کیلوگرم از هر یک از ماهیان حلوا سفید و صبیتی بصورت تصادفی از بازار شهرستان بهبهان به ترتیب با میانگین وزنی (۲/۲۰± ۳۵۰، ۳۸/۱۵± ۷۵۰) خریداری وپس از شستشو، فیله آن جدا و در بسته بندیهای جداگانه در فریزر در دمای ۱۸- درجه سانتیگراد به مدت ۳۵، ۶۵ و ۹۵ روز نگهداری شد. فاکتورهای مورد نظر شامل، TBA، pH و پراکسید روی نمونه های تازه در زمان صفر و نمونه های منجمد شده پس از هر دوره انجماد مورد آزمایش قرار گرفتند. میزان TBA و pH در هر دو گونه ماهی طی دوره های نگهداری در سردخانه افزایش یافت. عدد پراکسید در حلوا سفید کاهش اما، در صبیتی در کل دوره تغییر معنیداری را نشان نداد.
علی آبرومند، فریده باعثی،
دوره ۱۴، شماره ۶۹ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
در صورت نگهداری نامناسب، کیفیت و ارزش غذایی فیله و چربی ماهی به سرعت کاهش مییابد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر مدت زمان نگهداری پس از صید بر ترکیبات تقریبی و پیشرفت اکسیداسیون ماهی صافی )(Siganus javus در حالت یخ پوششی بود. بدین منظور تعدادی ماهی صافی به صورت تازه از سواحل بندر دیلم صید شد. از بین ماهیان صید شده تعدادی ماهی سالم و هم اندازه به صورت تصادفی با میانگین وزنی ۲۰۰±۳۵۰۰ گرم انتخاب شد. ماهیان به مدت ۲۰ روز در داخل جعبه یونولیت در لایههایی از یخ خرد شده و به ضخامت تقریبی ۵ سانتیمتر قرار داده شدند. نمونه برداری از ماهیان در روزهای ۱، ۴، ۷، ۱۰، ۱۳ و ۲۰ نگهداری در یخ انجام شد. ماهیان پس از فلس گیری، تخلیه شکمی، شست شو داده شدند و سپس فیله آنها جهت اندازهگیری ترکیبات شیمیایی در کنار یخ به آزمایشگاه دامپزشکی اهواز انتقال داده شد. نتایج نشان داد ترکیبات تقریبی و شاخصهای فساد تغییر میکند به طوری که در روز دهم تحقیق، نمونه ها دارای کمترین مقدار پراکسید بود. می توان نتیجه گرفت که نگهداری در یخ در کوتاه مدت مانع از فساد ماهی صافی گردید اما در طولانی مدت این روش نگهداری مناسب نیست و باعث کاهش کیفیت و ارزش غذایی ماهی میشود.
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
در موتورهای الکترومغناطیسی، برای افزایش گشتاور قابل اعمال توسط موتور به خروجی، نیاز است از یک روتور با مماناینرسی بیشتر استفاده شود. درحالیکه در اغلب کاربردهای رباتیکی، بخصوص واسطهای هپتیکی، موتورهای الکترومغناطیسی در وضعیت دینامیکی بوده که نیروی اینرسی در آن تاثیر عمدهای دارد. در این مقاله یک روش کنترلی مقاوم برای نوعی عملگر ترکیبی ویسکوز پیشنهاد شده است که ویژگی بارز آن را میتوان قدرت تامین گشتاور متغیر مطلوب با حفظ ممان اینرسی کم عنوان کرد. این عملگر ترکیبی شامل دو موتور جریان مستقیم میباشد که شفتهای آنها با یک کوپلر ویسکوز غیرتماسی بطور دورانی به یکدیگر متصل شده-اند. این روش اتصال براساس جریانگردابی میباشد تا ویژگیهای مورد نظر را تامین نماید. موتور دور وظیفه حذف و یا کاهش نیرو-های اینرسی و همچنین نیروهای دینامیکی وارد شده به عملگر را دارد. وظیفه موتور نزدیک تامین گشتاور مطلوب در خروجی می-باشد. از آنجایی که ذات این سیستم خطی میباشد، روش کنترلی مقاوم پیشنهاد شده بر مبنای Hꝏ بوده و در طراحی آن قیود فیزیکی مانند اشباع ولتاژ موتورها، اشباع سرعت دمپر دورانی، بیشترین سرعت و شتاب وارد شده به عملگر از طرف کاربر و همچنین نویز سنسور نیرو در نظر گرفته شدهاند. همچنین روش مقاوم µ-synthesis برای سیستم با حضور نامعینیهای پارامتری و سایر قیود فیزیکی بررسی شدهاست. پیاده سازی کنترلر طراحی شده بر روی مدل یک واسط هپتیک یک درجه آزادی، دستیابی به ویژگیهای مورد نظر را تائید مینماید.
علی آبرومند، فریده باعثی،
دوره ۱۸، شماره ۱۱۱ - ( اردیبهشت ۱۴۰۰ )
چکیده
با توجه به نیاز روز افزون جامعه بشری به مواد پروتئینی ضروری است تکنولوژی فراورده های نوین شیلات گسترش یابد. در این مطالعه شاخصهای فساد ماریناد پس از تولید از ماهی شعری گوش قرمز (Lethrinus Lentjan) با استفاده از اسید استیک خوراکی بررسی شد. جهت انجام این طرح ۲۴ قطعه ماهی شعری تازه با میانگین وزنی ۵/۴۳۷ گرم از سواحل بندر دیلم خریداری و به صورت تازه و در کنار یخ به آزمایشگاه دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان منتقل گردید. پس از شستشو و جداسازی فلس و پوست، فیله ماهی در روغن مایع سرخ و بعد از روغن گیری با قراردادن در اسید استیک، نمک، سیر و فلفل قرمز ماریناد تهیه و در ظروف درب دار درون یخچال به مدت ۲ هفته نگهداری شد. شاخصهای فساد همچون پراکسید، pH، تیوباربیتوریک اسید، اسید های چرب آزاد و ازتهای فرار اندازه گیری و با نمونه خام مقایسه گردید تا از نظر ارزش غذایی و سلامتی برای مصرف کننده مورد بررسی قرار گیرد. نتایج به دست آمده نشان داد که فرآیند ماریناد باعث افزایش شاخصهای فساد TBA، PV، TVB-N و FFA شد. به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که فرآوری ماریناد ماهی باعث تغییر در ارزش غذایی محصول گردید.