بررسی آزمایشگاهی اثر غلظت و جنس نانوسیال بر جوشش استخری | ||
| مهندسی مکانیک مدرس | ||
| Article 21, Volume 15, Issue 10, 1394, Pages 165-172 PDF (647.71 K) | ||
| Authors | ||
| تورج ملک پور1; علی کشاورز ولیان* 2; مسعود ضیاء بشرحق3; باقر سلیمانی4 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد/ دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی | ||
| 2دانشیار دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی | ||
| 3دانشیار /دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی | ||
| 4دانشجوی کارشناسی ارشد/دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی | ||
| Abstract | ||
| در سالهای اخیر مطالعات زیادی در مورد استفاده از نانوسیال روی جوشش استخری انجام شده که نتایج متناقضی در این مورد ارائه شده است. در این مقاله انتقال حرارت جوشش استخری نانوسیال آب-آلومینا در دمای اشباع با غلظتهای حجمی مختلف 0025/0 تا 1 درصد، و آب-تیتانیا با غلظتهای 0025/0 ، 01/0 و 25/0 درصد حجمی به صورت آزمایشگاهی بررسی شده است. به همین منظور یک دستگاه آزمایش طراحی و ساخته شد. قطعهی مورد آزمایش یک هیتر استوانهای از جنس برنج با زبری 2/0 میکرومتر میباشد. این آزمایشها برای بررسی تأثیر غلظت و جنس نانوسیال بر ضریب انتقال حرارت جوشش استخری سطح برنجی انجام شدهاند. نتایج نشان دادند که با افزودن ذرات نانو به سیال پایه آب خالص، ضریب انتقال حرارت کاهش می یابد. در یک شار ثابت، با افزایش غلظت نانوسیال آلومینا از 0025/0 تا 01/0 درصد حجمی ضریب انتقال حرارت کاهش و با افزایش بیشتر غلظت آن از 01/0 تا 1 درصد حجمی، ضریب انتقال حرارت افزایش مییابد. نانوسیال تیتانیا رفتار بدتری نسبت به نانوسیال آلومینا از خود نشان داد و باعث کاهش بیشتر انتقال حرارت جوششی و افزایش بیشتر دمای سطح جوشش در یک شار ثابت شد. | ||
| Keywords | ||
| جوشش استخری; نانوسیال; سطح برنجی; ضریب انتقال حرارت جوششی; غلظت | ||
|
Statistics Article View: 259 PDF Download: 247 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,560 |
| Article View | 19,398,202 |
| PDF Download | 15,843,873 |