تقسیم بازار با استفاده از شبکههای عصبی مصنوعی مطالعه موردی: فرآوردههای گوشتی (سوسیس) | ||
| پژوهش های مدیریت در ایران | ||
| Article 3, Volume 11, Issue 20, 1386, Pages 59-80 PDF (531.88 K) | ||
| Authors | ||
| طهمورث حسنقلیپور* 1; سید مهدی میری2; علی مروتی شریف آبادی3 | ||
| 1دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
| 2کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
| 3دانشجوی دکتری تحقیق در عملیات، دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
| Abstract | ||
| تقسیم بازار با شبکههای عصبی مصنوعی، سابقه طولانی در دنیا ندارد. به طور عمده، این روش در دنیا، از چندین سال پیش در مدیریت گردشگری به صورت گسترده آغاز گردید و پس از آن به سایر حوزههای بازاریابی نیز سرایت کرد. امروزه این روش در کنار روشهای آماری از شایعترین شیوههای تقسیمبندی مشتریان بوده و روزبهروز در حال گسترش است. در این تحقیق به دلیل ضرورت شناخت مشتریان هدف برای یک شرکت تولیدکننده فرآوردههای گوشتی، نیاز به استفاده از روشی مؤثر برای بخشبندی مشتریان احساس گردید و در نهایت روش تحلیل خوشهای با شبکههای عصبی خودسازماندهنده ، که به خوشهبندی مشتریان اختصاص داشته و نمونههای زیادی از کاربرد آن در دنیا تجربه گردیدهاست، انتخاب و مورد استفاده قرار گرفت. برای انجام تحقیق، در ابتدا معیارهای مفید در بخشبندی مشتریان مشخص شده و بر اساس آن پرسشنامهای طراحی گردیدهاست. پس از جمعآوری پرسشنامهها و اخذ اطلاعات، با استفاده از شبکههای عصبی مصنوعی، مشتریان خوشهبندی گردیدند و در نهایت نتایج به دستآمده مورد تبیین و تحلیل قرار گرفتهاست. همچنین مقایسه روششبکههای عصبی برای خوشهبندی با روشهای کلاسیک خوشهبندی مشتریان با استفاده از روش آماری K-means انجام شده است. | ||
| Keywords | ||
| تقسیم بازار; تحلیل خوشهای; شبکههای عصبی مصنوعی | ||
|
Statistics Article View: 299 PDF Download: 287 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,465,881 |
| PDF Download | 17,561,677 |