استخراج ترکیبات فنولی به وسیله آب مادون بحرانی از میوه زرشک بیدانه و بررسی خواص ضداکسایشی عصارههای استخراج شده مرتضی محمدی1 ، عبدالمجید مسکوکی1، سیدعلی مرتضوی2، آرش کوچکی2، منیره نهاردانی3، زهرا پورفلاح3 | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 5, Volume 12, Issue 46, 1394, Pages 49-59 PDF (602.06 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده ضداکسایندهها در صنایع غذایی از گستره کاربرد وسیعی برخوردار میباشند. از این رو و از طرف دیگر به خاطر افزایش گرایش عمومی به استفاده از ضداکسایندههای طبیعی، در مطالعه پیش رو عصارههای ضداکساینده میوه زرشک بیدانه به وسیله سیال مادون بحرانی آب در دماهای 120 تا 180 درجه سانتیگراد و تحت فشارهای 10 تا 50 بار، استخراج شده و قدرت رادیکال گیرندگی، احیاکنندگی، پایدارکنندگی روغن خوراکی و محتوای ترکیبات فنولی کل، در روش فولین، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که محتوای ترکیبات فنولی کل در محدوده 81/2073 - 79/2553 میلیگرم کالیک اسید در 100 گرم ماده خشک زرشک، متغییر بود که بیشترین محتوای ترکیبات فنولی در دمای 160 درجه سانتیگراد مشاهده گردید و با افزایش دما از 160 به 180 درجه سانتیگراد، محتوای ترکیبات فنولی کاهش یافت درحالیکه قدرت رادیکال گیرندگی و پایدارکنندگی محیط روغن همواره با افزایش دما افزایش یافت. بهینه سازی فرآیند استخراج نیز در حالتهای متفاوتی از دما و فشار، به منظور رسیدن به حداکثر مقدار ترکیبات فنولی و قدرت پایدارکنندگی، قدرت احیاءکنندگی و قدرت رادیکال گیرندگی انجام شد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: آب مادون بحرانی; زرشک بیدانه; ترکیبات فنولی; قدرت ضدرادیکالی; قدرت احیا کنندگی | ||
|
Statistics Article View: 164 PDF Download: 121 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,847,020 |
| PDF Download | 16,033,055 |