مقایسه فنل کل و خواص آنتی اکسیدانی پوست سبز گردوی سه منطقه از شمال ایران (شاهرود، بندر گز و هزار جریب) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 18, Volume 11, Issue 45, 1393, Pages 183-192 PDF (226.97 K) | ||
| Authors | ||
| محمد دولت آبادی1; زینب رفتنی امیری* 2; رضا اسماعیل زاده کناری3 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد علوم وصنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 2استادیار گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری | ||
| 3استادیار گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| Abstract | ||
| چکیده پوست سبز گردو از ضایعات گردو است که می تواند منبع ترکیبات طبیعی با خواص آنتی اکسیدانی ارزشمند باشد. در این پژوهش، تاثیر مناطق (شاهرود، بندر گز و هزار جریب)، حلال (اتانول 96%، آب و اتانول – آب به نسبت 1:1 حجمی) و زمان استخراج (6 الی 24 ساعت) بر بازدهی استخراج ترکیبات فنلی پوست سبز گردو به روش غرقابی در دمای محیط در قالب آزمایش فاکتوریل با سه تکرار در طرح کاملا تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. سپس، خواص زیست فعالی عصاره پوست سبز گردو در طرح کاملا تصادفی مقایسه شد. محتوای فنل کل عصاره توسط روش فولین سیوکالتیو تعیین شد. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره با استفاده از سنجش قدرت احیاکنندگی آهن III و توانایی مهار رادیکال های آزاد DPPH مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که نوع حلال از نظر میزان قطبیت، زمان و منطقه رویش این گیاه بر مقدار ترکیبات فنولی استخراجی نقش موثری داشته و همچنین فعالیت و خواص آنتی اکسیدانی به غلظت ترکیبات فنولی عصاره بستگی دارد. بالاترین مقدار ترکیبات فنولی با 66/49 میلی گرم بر گرم (بر حسب اسید گالیگ) مربوط به پوست سبز گردوی منطقه هزار جریب با حلال آب – اتانول به نسبت 1:1 حجمی در 24 ساعت بوده است. همچنین بالاترین خواص آنتی اکسیدانی در همین عصاره دیده شد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژه گان: پوست سبز گردو; ترکیبات فنولی; حلال; خواص آنتی اکسیدانی | ||
|
Statistics Article View: 203 PDF Download: 109 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,868,816 |
| PDF Download | 16,052,412 |