مدلسازی سینتیک خشک شدن لایه نازک میوه زرشک (Berberis Vulgaris) به کمک شبکه عصبی مصنوعی شیوا گرجیان 1، تیمور توکلی هشجین 2، محمد هادی خوش تقاضا 3 | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 1, Volume 11, Issue 45, 1393, Pages 1-12 PDF (317.05 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده به منظور بررسی سینتیک خشک شدن میوه زرشک، آزمایشهایی در سه سطح دمایی و سه سطح سرعت بر روی نمونههای شاهد و تیمار شده با شوک حرارتی و امولسیون "6% کربنات پتاسیم + 3% روغن زیتون" در 3 تکرار در قالب طرح بلوک کاملا تصادفی و به صورت فاکتوریل اجرا گردید. بیشترین مدت زمان خشک شدن 2920 دقیقه، برای نمونههای شاهد در دمای Cº60 و سرعت 3/0 متر بر ثانیه و کمترین مدت زمان 70 دقیقه برای نمونههای تیمار شده با امولسیون در دمای Cº80 و سرعت 1 متر بر ثانیه ثبت شد. در این تحقیق از شبکه پرسپترون چندلایه با الگوریتم یادگیری لونبرگ- مارکوارت و توابع غیرخطی تانژانت سیگموئیدی و سیگموئید لگاریتمی برای مدلسازی فرایند خشک شدن استفاده شد. تعداد نورونهای ورودی شبکه برابر چهار متغیر در ورودی (نوع پیشتیمار، دمای هوا، سرعت هوا و زمان) و خروجی شبکه میزان رطوبت زرشک میباشد. بهترین توپولوژی از شبکه MLP با الگوریتم یادگیری LM و تابع آستانه Tansig، 1-16-30-4 با ضریب همبستگی 9992/0 و خطای حقیقی 00025/0 بود. علاوه بر این بهترین توپولوژی از شبکه MLP با الگوریتم یادگیری LM و تابع آستانه Logsig، 1-5-25-4 با ضریب همبستگی 9991/0 و خطای حقیقی 00032/0 بود. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژه گان: میوه زرشک; شبکه عصبی مصنوعی; پیش تیمار; بلوک کاملا تصادفی; پرسپترون | ||
|
Statistics Article View: 166 PDF Download: 126 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,868,604 |
| PDF Download | 16,052,263 |