بهینه سازی روشهای استخراج و تغلیظ ویروسهای روده ای از سطح سبزیجات آماده مصرف با استفاده از کلی فاژ MS2 به عنوان مدل معصومه بحرینی1، محمد باقر حبیبی نجفی2 ، محمد رضا باسامی3 ، مسعود یاورمنش2 | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 1, Volume 11, Issue 43, 1393, Pages 10-1 PDF (222.46 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده ویروسهای روده ای از جمله عوامل مهم بیماریزا هستند که از طریق مواد غذایی انتقال می یابند. متاسفانه روشهای مناسبی برای نمونه برداری و بررسی ویروسها در مواد غذایی وجود ندارد. در نتیجه شناخت عوامل بیماریزای ویروسی در اپیدمیهای ایجاد شده توسط مواد غذایی با روشهای معمول بندرت انجام میشود. در این پژوهش، از کلی فاژ MS2 بعنوان یک مدل برای مطالعه روشهای استخراج و تغلیظ انترو ویروسها از سطح ماده غذایی استفاده شد. روش شستشو و استخراج کلی فاژ از سطح سبزیجات با استفاده از بافرهای مختلف شستشو بررسی گردید. از بین ده بافر استفاده شده، چهار بافر (گلایسین 05/0 مولار و کلرید سدیم 150 میلی مولار با pH 5/9، گلایسین 05/0 مولار و بیف اکسترکت 1% با pH 5/9 و بیف اکسترکت 3% با دو pH 5/7 و 5/9) دارای بیشترین میزان بازیافت در مرحله استخراج بودند (به ترتیب 82%، 88%، 92% و 82%). بعلاوه ضریب تغلیظ کلی فاژ با استفاده از پلی اتیلن گلیکول (8000) 10% و نمک کلرید سدیم 3/0 مولار نیز ارزیابی گردید. میزان تغلیظ کلی فاژ بالای 80% بود و مشخص گردید نوع بافر تاثیری بر روی میزان بازیافت ویروس در مرحله تغلیظ ندارد. بر طبق نتایج بدست آمده زمان ماندگاری ویروس در محلول پلی اتیلن گلیگول اهمیت زیادی در میزان تغلیظ داشت. بیشترین میزان تغلیظ با یک شب ماندگاری در °C4 بدست آمد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: ویروسهای روده ای; کلی فاژ MS2; سبزیجات آماده مصرف; روشهای شستشو | ||
|
Statistics Article View: 132 PDF Download: 75 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,868,607 |
| PDF Download | 16,052,266 |