تعیین خواص فیزیکی، مکانیکی و آیرودینامیکی چهار رقم زیتون تولید شده در ایران فاطمه زارع1، غلامحسن نجفی2 ، تیمور توکلی هشجین3 ، علی ماشاء اله کرمانی4 | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 1, Volume 11, Issue 44, 1393, Pages 1-10 PDF (329.31 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده برای برداشت محصولات کشاورزی بصورت مکانیزه نیاز به اطلاعات کافی از خواص فیزیکی، مکانیکی و آیرودینامیکی آنها میباشد. در این تحقیق هدف تعیین برخی خواص فیزیکی و مکانیکی و آیرودینامیکی در 4 رقم زیتون رایج در ایران به نام های روغنی، زرد، شنگه و ماری بوده است. خواص فیزیکی اندازهگیری شده شامل ابعاد، وزن، حجم، قطر میانگین هندسی، قطر میانگین حسابی، ضریب کرویت، تخلخل و مساحت سطح بود. برای تعیین خواص مکانیکی از دستگاه آزمون مواد استفاده شد. آزمایش فشار در سرعت بارگذاری 8 mm/min 8 انجام شد. متغیرهای بدست آمده از این آزمایش نیرو و انرژی شکست، تنش و چغرمگی بودند. میانگین نیروی شکست در 4 رقم زیتون روغنی، زرد، شنگه و ماری به ترتیب 01/108، 53/121، 1/123 و 08/90 نیوتن محاسبه گردید. میانگین انرژی شکست در 4 رقم زیتون روغنی، زرد، شنگه و ماری به ترتیب 246/0، 256/0، 304/0 و 204/0 ژول محاسبه گردید. میانگین تنش و چغرمگی در 4 رقم زیتون روغنی، زرد، شنگه و ماری به ترتیب 151/0، 578/1، 012/1 و 862/0 مگا پاسکال و 81/0، 072/0، 099/0 و 049/0 مگا ژول بر متر مکعب محاسبه گردید. نتایج حاصل از خواص مکانیکی نشان داد که رقم بر شاخصهای نیرو، انرژی شکست و چغرمگی در سطح 1/0 معنی دار بوده است. خواص آیرودینامیکی زیتون با استفاده از تونل باد اندازهگیری شد، که شامل سرعت حد و ضریب پسا (ضریب دراگ) بود. سرعت حد در 4 رقم زیتون روغنی، زرد، شنگه و ماری به ترتیب 34/22، 07/25، 03/24 و 6/25 متر بر ثانیه بدست آمد. ضریب پسا[1] در 4 رقم زیتون روغنی، زرد، شنگه و ماری به ترتیب 61/0، 84/0، 65/0 و 7/0 محاسبه گردید. 1. Drag Coefficient | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: زیتون; خواص فیزیکی; خواص مکانیکی; خواص آیرودینامیکی | ||
|
Statistics Article View: 157 PDF Download: 83 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,741,292 |
| PDF Download | 15,966,362 |