تاثیر رنگدانه های کاروتنوئیدی بر پایداری اکسیداتیو روغن های زیتون فرابکر ایرانی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 6, Volume 10, Issue 39, 1392, Pages 49-60 PDF (377.68 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این پژوهش نمونه برداری روغن های زیتون فرابکر از 7 منطقه زیتون خیز ایران صورت گرفت. مقدار رنگدانه های کاروتنوئیدی نمونه های روغن های زیتون با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا با فاز معکوس[1] تعیین شد و همچنین به منظور ارزیابی پایداری روغن ها، اندیس پراکسید روغن های زیتون انبار شده در مجاورت نور و تاریکی 4 هفته متوالی اندازه گیری گردید. بیشترین میزان میانگین رنگدانه کاروتنوئیدی روغن های زیتون ایرانی مربوط به لوتئین (48/51%) و کمترین میزان مربوط به رنگدانه بتاکاروتن (76/0%) می باشد. رنگدانه کاروتنوئیدی سیس لوتئین نقش پرواکسیدان در مجاورت نور و رنگدانه بتاکریپتوگزانتین نقش پراکسیدان در مجاورت تاریکی را در کاهش پایداری و افزایش فساد روغن نشان دادند. [1]. High perfomance liquid chromatograghy | ||
| Keywords | ||
| کاروتنوئید; لوتئین; کلید واژگان: بتاکریپتوگزانتین; پراکسیدان; سیس لوتئین | ||
|
Statistics Article View: 159 PDF Download: 122 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,436,045 |
| PDF Download | 17,551,293 |