بررسی ویژگیهای رئولوژیکی شیره انگور | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 13, Volume 10, Issue 40, 1392, Pages 129-137 PDF (316.71 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده شیره انگور یکی از محصولات جانبی انگور است که در مناطق تاک خیز ایران به شیوه سنتی تولید می شود. در این پژوهش برخی از خواص فیزیکی و شیمیایی شیره انگور مانند گرانش ویژه،pH ، قندکل، خاکستر و پارامترهای رئولوژیکی شیره انگور با استفاده از یک ویسکومتر چرخان در سه دمای (25، 45و oC65) و سه بریکس 35، 50 و 76 اندازه گیری شد. محاسبات ریاضی یافته ها بر اساس روش میچکا نشان داد که شیره انگور از نوع سیال غیر نیوتنی و غلیظ شونده با برش (دایلاتانت) است. همچنین با استفاده ار معادله آرنیوس تابعیت ضریب پایداری شیره انگور با دما تعیین و انرژی فعال سازی بین 197/15 تا kJ/mol07/34 محاسبه شد. در نهایت با استفاده از رابطه نمایی، ضریب پایداری با بریکس برازش گردید. | ||
| Keywords | ||
| خواص رئولوژیکی; کلید واژگان: شیره انگور; مدل استوالد دی وال; روش میچکا; انرژی فعال سازی | ||
|
Statistics Article View: 237 PDF Download: 97 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,893,855 |
| PDF Download | 16,067,890 |