بررسی اثر فرایند تصفیه غشایی بر پارامترهای اکسایشی روغن کانولا | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 10, Issue 40, 1392, Pages 81-91 PDF (246.79 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده در سالهای اخیر تمایل به جایگزینی فرایند غشایی با روش متداول تصفیه روغنها و چربیهای خوراکی رو به گسترش است. در تحقیق حاضر اثر فرایند اولترافیلتراسیون بر پایداری اکسایشی روغن کانولا مورد بررسی قرار گرفت. اولترافیلتراسیون با استفاده از غشاء صفحهای PVDF با پیکربندی انتها بسته با دو MWCO متفاوت (116M) 50 و (M183) 100 کیلودالتون در دماها و فشارهای متفاوت (25 تا 55 درجه سانتیگراد و 2 تا 5 بار) انجام گرفت. پایش متغیرهای اولیه و ثانویه اکسایشی بیانگر دفع بیشتر ترکیبات پراکسیدی از غشاء M183 و دفع کارآمدتر ترکیبات مزدوج و کربونیلی از غشاء M116 بود. افزایش دمای عملیاتی باعث کاهش عدد پراکسید تراوه و افزایش عدد کربونیل آن شد. نتایج همچنین بیانگر دفع کارامد ترکیبات قطبی کل در طی فرایند اولترافیلتراسیون در مقایسه با روش متداول تصفیه بود. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: اولترافیلتراسیون; پراکسید; ترکیبات قطبی; عدد کربونیل; دیان کونژگه | ||
|
Statistics Article View: 159 PDF Download: 97 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,893,855 |
| PDF Download | 16,067,889 |