جداسازی و شناسائی باکتری اشریشیا کولا O157: H7 از نمونه های همبرگر در شهرستان مشهد با استفاده ازروش مولتی پلکس PCR | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 9, Issue 35, 1391, Pages 101-107 PDF (168.51 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده تعداد یکصد نمونه همبرگر از بچ های مختلف که بصورت صنعتی تولید شده بود در فصل پاییز از سطح فروشگاههای عرضه مواد غذائی درشهرستان مشهد تهیه گردید. جهت جداسازی باکتری اشریشیا کولا O157: H7, نمونه ها ابتدا در محیط آبگوشت Trypticase soy حاوی آنتی بیوتیک نوبیوسین غنی سازی گردید. سپس در محیط آگار انتخابی سوربیتول مک کانکی حاوی سیفیکسیم و تلوریت پتاسیم کشت داده شد، از کلنی های غیر تخمیر کننده سوربیتول با آزمایشات بیوشیمیائی باکتری اشریشیا کولای مورد شناسائی قرار گرفت. سپس با روش مولتی پلکس PCR با استفاده از دو جفت پرایمر اختصاصی ژنهای سوماتیک و فلاژلار، سروتیپ O157:H7 مورد شناسائی قرار گرفت. روش مولتی پلکس PCR که در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت می تواند به عنوان جایگزین روشهای ایمیونولوژیک که حضور آنتی ژنهای سوماتیک و فلاژلار را مورد شناسائی قرار می دهد مطرح باشد. در این مطالعه از تعداد 9 نمونه همبرگر، کلنی های غیر تخمیر کننده سوربیتول جدا سازی گردید که در روش m-PCR در تعداد دو نمونه (2%) آلودگی به باکتری اشریشیا کولای O157:H7 مورد تایید قرار گرفت. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژه گان: اشریشیا کولا O157: H7; مولتی پلکس PCR; همبرگر | ||
|
Statistics Article View: 106 PDF Download: 97 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 19,961,293 |
| PDF Download | 16,091,308 |