مطالعه اثر ضد باکتریایی و ضد اکسیداسیونی عصاره زردچوبه (Curcuma Longa) در شرایط آزمایشگاهی بر ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 8, Volume 9, Issue 35, 1391, Pages 77-87 PDF (460.61 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این تحقیق اثر آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره زردچوبه[1] (1.5 درصد حجمی- حجمی) بر عمر ماندگاری ماهی قزل آلایرنگینکمان بستهبندی شده در خلاء[2] که در شرایط سرد (˚C1 ±4) نگهداری می شد، بررسی گردید. آزمایش های میکروبی شامل بار کل باکتریایی (TVC) و باکتری های سرمادوست (PTC)، آزمایش های شیمیایی شامل شاخص پرکساید (PV) ، شاخص تیوباربیتوریک اسید (TBA)، اسیدهای چرب آزاد (FFA) به همراه pH و ارزیابی حسی در یک دوره 20 روزه انجام گردید. عصاره زردجوبه به طور معنیداری(05/0>p) اکسیداسیون لیپید را در ماهیان تیمار شده به تعویق انداخت. مقادیر باکتریهای سرمادوست و کل باکتریها در طول دوره نگهداری در ماهیان تیمار شده با عصاره زردچوبه زیر حد قابل قبول پیشنهادی log cfu/g) 7) باقی ماند و فساد میکروبی در این نمونه ها نسبت به نمونه شاهد به طور معنی داری (05/0>p) کاهش یافت. طبق بررسیهای حسی و آنالیزهای میکروبی، ماهی قزلآلای رنگینکمان تیمارشده با عصاره زردچوبه نسبت به نمونه شاهد تا انتهای دوره نگهداری قابل مصرف بود. [1]. Turmeric [2]. Vacuum packaging | ||
| Keywords | ||
| عمر ماندگاری; کلید واژگان: قزل آلای رنگین کمان; عصاره زردچوبه; بسته بندی در خلاء | ||
|
Statistics Article View: 154 PDF Download: 129 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 19,963,152 |
| PDF Download | 16,091,623 |