مطالعه اثر ضد باکتریایی اسانس پوست دارچین (Cinnamomum zeylanicum) در شرایط آزمایشگاهی در برابر پنج باکتری عامل فساد غذایی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 7, Volume 9, Issue 35, 1391, Pages 67-76 PDF (245.42 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده ترکیب شیمیایی اسانس پوست دارچین Cinnamomum zeylanicum Nees)) مورد استفاده در صنایع غذایی با استفاده از دستگاه GC–MS ارزیابی شد و 21 ترکیب شناسایی شدند. سینامالدهید[1] با 41/60 درصد بیشترین مقدار را به خود اختصاص داده بود و پس از آن لینالول[2] (46/6 درصد)، ارتومتوکسی سینامیک آلدهید[3] (63/3 درصد)، بتا کاریوفیلن[4] (5/3 درصد)، 8-1 سینئول[5] (32/3) ، اوجنول[6] (19/3 درصد) و ترکیبات دیگر قرار داشتند. فعالیت آنتی باکتریایی (حداقل غلظت بازداری و کشندگی) اسانس پوست دارچین در مقابل 5 باکتری بیماری زا و فسادزا در مواد غذایی شامل Listeria monocytogenes، Escherichia coli، Pseudomonas fluorescens، Lactobacillus plantarum و Lactobacillus sakei ارزیابی شدند. حداقل غلظت بازداری اسانس دارچین در مقابل L. sakei g/mlµ 250 و برای سایر باکتری ها برابر g/mlµ 500 مشاهده شد. حداقل غلظت کشندگی برای L. sakei و Ps . fluorescens برابر g/mlµ 1000 و برای سایر باکتری ها بالاتر از g/mlµ 1500 بودند. [1]. E-cinnamaldehyde [2]. Linalool [3]. Ortho methoxy cinnamic aldehyde [4]. -βcaryophyllene [5]. 1,8-cineole [6].Eugenol | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان : اسانس پوست دارچین; فعالیت آنتیباکتریایی; باکتری های بیماریزا | ||
|
Statistics Article View: 155 PDF Download: 94 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 19,961,293 |
| PDF Download | 16,091,308 |