تعیین فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های فنولی میوه یک واریته بلوط ایرانی (Q.castaneifolia var. castaneifolia) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 5, Volume 9, Issue 35, 1391, Pages 45-56 PDF (283.86 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این پژوهش ترکیبات فنولی میوهی بلوط (Q.castaneifolia var castaneifolia) با حلالهای آب و اتانول (70%) استخراج شدند. مقدار کل ترکیبات فنولیدر عصارههای اتانولی و آبی به ترتیب 85/238 و 18/142 میلیگرم معادل تانیک اسید در گرم عصاره بود. فعالیت آنتی اکسیدانی عصارهها با آزمون های به دام اندازی رادیکالهای DPPH، قدرت احیاء کنندگی یونهای آهن 3 ظرفیتی و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل بررسی و با آنتی اکسیدانهای سنتزی BHA و BHT مقایسه گردید. عصارهی اتانولی بیشترین میزان به دام اندازی رادیکالهای DPPH را نشان داد. در آزمونهای قدرت احیاء کنندگی و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل بیشترین فعالیت به ترتیب توسط BHT، عصارهی اتانولی، BHA و عصارهی آبی حاصل گردید. هم چنین، اثر محافظتی عصارهی اتانولی در روغن آفتاب گردان بررسی شد. عصارهی اتانولی میوهی بلوط در سه سطح غلظت (250، 500 و 1000 پیپیام) به روغن اضافه شدند. نمونهی شاهد و آنتی اکسیدانهای سنتزی BHA و BHT در دو سطح غلظت (100 و 200 پیپیام) به عنوان استاندارد مورد استفاده قرار گرفتند. نمونهها به مدت 12 روز در ظروف باز در دمای c°70 قرار گرفتند و عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید در روزهای 2، 4، 6، 8، 10 و 12 اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که عصارهی اتانولی در تمامی غلظتها به خوبی توانست اکسیداسیون را به تاخیر بیندازد. غلظتهای 1000 و 500 پیپیام عصاره بهتر از BHT در غلظت 200 پیپیام و غلظت 250 پیپیام آن بهتر از BHA با غلظت 100 پیپیام عمل نمودند. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان : میوه بلوط; خاصیت آنتی اکسیدانی; مهار رادیکال های آزاد; قدرت احیاء کنندگی; عصاره فنولی | ||
|
Statistics Article View: 205 PDF Download: 84 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 19,963,210 |
| PDF Download | 16,091,626 |