استخراج آبی آنزیمی روغن از دانه روغنی سویا | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 9, Volume 8, Issue 29, 1390, Pages 73-81 PDF (136.41 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده در مقایسه با روش های سنتی استخراج روغن، روش استخراج آبی، آنزیمی بر پایه استفاده از آب به عنوان حلاّل و آنزیمهای تخریب کننده دیواره سلولی برای تسهیل جداسازی همزمان و آسان روغن، پروتئین و فیبر است. از نظر محیط زیستی فرآیند استخراج آبی _ آنزیمی در مقایسه با روش فعلی بسیار پاکیزهتر است. این مقاله گزارش پروژه ای است که در مقیاس آزمایشگاهی به مطالعه روش استخراج آبی – آنزیمی از دانه سویا می پردازد. در این پروژه اثر متغیرهای عملیاتی نظیر غلظت آنزیم، زمان استخراج، نسبت رقت، سایز ذره و سه اثر تداخلی در بازده نهایی ارزیابی شده و پارامترهای عملیاتی با استفاده از روش تاگوچی بهینه سازی می شوند. مطالعات آماری دادهها حاکی از این است که بعد از اثر تداخلی بین 2 عامل نسبت رقّت و دور همزدن، سایز ذرّه مؤثرترین فاکتور در میزان بازده است. در نهایت آزمایش تأیید در شرایط بهینه پیشبینی شده توسط نرم افزار انجام شد و در این شرایط بیشترین میزان بازده استخراج برابر با 61.42% اندازهگیری شد. | ||
| Keywords | ||
| آنزیم; کلید واژگان: استخراج آبی آنزیمی; دانه سویا; روش تاگوچی | ||
|
Statistics Article View: 195 PDF Download: 129 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,672 |
| Article View | 24,384,225 |
| PDF Download | 17,531,394 |