تعیین برخی خواص فیزیکی و مکانیکی گونه های ایرانی و لبنانی بلوط محمد طهماسبی1 *، تیمور توکلی هشجین2، محمد هادی خوش تقاضا3 | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 6, Issue 23, 1388, Pages 87-94 PDF (196.25 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده در این تحقیق برخی از خواص فیزیکی و مکانیکی میوه بلوط به صورت تابعی از گونه اندازهگیری و ارزیابی گردید. خواص فیزیکی شامل ویژگیهای ابعادی (طول، قطر بزرگ، قطر کوچک)، وزن و خواص هندسی (قطر متوسط هندسی، حجم، مساحت سطح رویه و سطح مقطع)، دانسیته[1](توده و جامد)، ضریب کرویت، وزن هزار دانه، تخلخل و ضریب اصطکاک در دو گونه بلوط در سطح 1% دارای تفاوت معنیدار شدند. برای تعیین خواص مکانیکی، نمونهها بین دو صفحه تخت موازی بارگذاری شدند و مقادیر نیروی شکست، جابجایی در نقطه شکست، انرژی در نقطه شکست و چغرمگی[2] در سرعت بارگذاری (31، 54، 75، 200 و 300 میلی متر بر دقیقه)، در جهت بارگذاری عمودی (درجهت قطر) تعیین شد که مقادیر نیروی شکست با افزایش سرعت بارگذاری افزایش یافت، همچنین با توجه به تحلیل آماری که روی دادههای بدست آمده از خواص مکانیکی گونههای بلوط انجام شد، اثر متقابل گونه و سرعت بارگذاری بر همه خواص مکانیکی تفاوت معنی داری در سطح 1% داشتند. بیشترین ضریب اصطکاک ایستا برای دو گونه روی سطح لاستیک و کمترین آن روی سطح آلومینیومی بدست آمد. [1]. Density [2]. Toughness | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: خواص فیزیکی و مکانیکی; نیروی شکست; بلوط ایرانی و لبنانی | ||
|
Statistics Article View: 117 PDF Download: 88 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 19,934,537 |
| PDF Download | 16,081,053 |