استفاده از روش آماری تاگوچی در بهینه سازی تولید توفو از نظر وزن و طعم تهمینه تقی زاده1، داود زارع3 *، سید علی مرتضوی2، فرزانه عزیز محسنی3، مهرداد آذین3، محمد حیدریان3 | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 7, Volume 6, Issue 23, 1388, Pages 59-68 PDF (154.77 K) | ||
| Abstract | ||
| چکیده تعیین شرایط بهینه در هر فرآیندی از اتلاف وقت و انرژی جلوگیری کرده و موجب افزایش بهره وری آن می گردد. امروزه بدلیل مزایای فراوان محصولات سویا سعی می گردد روش اولیه تولید فراورده های سویا از نظر طعم و بازدهی تولید، بهبود یابد. در این بررسی با استفاده از روش آماری تاگوچی تولید توفو از نظر وزن و طعم بهینه سازی گردید. فاکتورهای انتخاب شده نوع و مقدار ماده منعقد کننده، مقدار آب مصرفی در تولید شیر سویا و دمای انعقاد بودند. نتایج نشان داد مهمترین فاکتور در میزان بازدهی تولید و طعم توفو مقدار آب مصرفی است. بهترین بازدهی تولید مربوط به منعقد کنندهMgCl2 با 143 گرم توفو به ازای 100 گرم سویا بود و بهترین طعم مربوط به منعقد کننده MgCl2 با امتیاز 3.7 از 5 امتیاز در روش هدونیک بود. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: توفو; سویا; شیر سویا | ||
|
Statistics Article View: 104 PDF Download: 65 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 19,934,505 |
| PDF Download | 16,081,048 |