اثر حلالهای آلی و اسمولیتها بر فعالیت و پایداری پروتئاز خالصشده از گیاه فیکوس یوهانیس | ||
| زیست فناوری | ||
| Article 3, Volume 10, Issue 4 - Serial Number 23, 1398, Pages 535-543 PDF (905.5 K) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| Authors | ||
| مسلم افشارنژاد1; سیدهشیرین شاهنگیان* 1; محمود صالحی2; ریحانه سریری1 | ||
| 1گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایران | ||
| 2گروه زیستشناسی، دانشکده علوم و مهندسی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایران | ||
| Abstract | ||
| بهکارگیری آنزیمها در حلالهای آلی از لحاظ صنعتی و بیوتکنولوژیکی بسیار حائز اهمیت است. اما حلالهای آلی با تاثیر بر ساختار پروتئینها و واسرشتگی آنها باعث کاهش فعالیت و پایداری آنزیمها میشوند. برای رفع این مشکل میتوان از روشهای پایدارسازی پروتئینها نظیر مهندسی پروتئین، تغییرات شیمیایی و بهکاربردن افزودنیها استفاده نمود. در این مطالعه سیستئینپروتئازی از شیرابه گیاه فیکوس یوهانیس تخلیص شد و فعالیت و پایداری پروتئاز در حضور حلالهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت. اثر ترهالوز، سوربیتول و ساکارز نیز بر فعالیت آنزیم در حضور حلالها مطالعه شد. نتایج نشان داد حلالهای آلی در غلظتهای پایین باعث افزایش فعالیت آنزیم شده ولی با افزایش غلظت حلالها فعالیت آنزیمی کاهش مییابد. اگرچه تا غلظت ۳۰% حلالها، همچنان بیش از ۶۰% فعالیت آنزیم حفظ شده است. نتایج مطالعات پایداری پروتئاز نشاندهنده پایداری قابل توجه آنزیم نسبت به حلالهای آلی است، بهطوری که در حضور ۵۰% تمامی حلالها، آنزیم همچنان ۹۰% پایداریاش را حفظ کرده است. بررسی اثر افزودنیها نشان داد قندها موجب بهبود فعالیت آنزیم میشوند و بیشترین اثر حفظ فعالیت آنزیم مربوط به ترهالوز بود. با توجه به روش تخلیص آسان و فعالیت و پایداری قابل توجه پروتئاز مورد مطالعه در حضور حلالها، این آنزیم برای استفاده در صنایع مختلف بهخصوص سنتز پپتید پیشنهاد میشود. | ||
| Keywords | ||
| پروتئاز فیکوس یوهانیس; پایداری; حلالهای آلی; افزودنیها | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 207 PDF Download: 97 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,163 |
| Number of Articles | 24,582 |
| Article View | 20,731,523 |
| PDF Download | 16,394,488 |