پتانسیل خواص ضدباکتریایی و آنتیاکسیدانی عصارههای اسفنج دریایی هالیکلونا کارلا منطقه جزر و مدی جزیره لارک، خلیج فارس | ||
| زیست فناوری | ||
| Article 5, Volume 9, Issue 3 - Serial Number 18, 1397, Pages 347-353 PDF (469.63 K) | ||
| Authors | ||
| مریم کریمپور1; احسان کامرانی* 2; مرتضی یوسف زادی1; ملیکا ناظمی3 | ||
| 1گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | ||
| 2گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران | ||
| 3پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، بندرعباس، ایران | ||
| Abstract | ||
| اهداف: با توجه به اهمیت بحث سلامت و برخی مضرات ترکیبات مصنوعی موجود، هدف مطالعه حاضر بررسی برخی خواص زیستی از جمله خواص ضدباکتریایی و آنتیاکسیدانی اسفنج دریایی هالیکلونا کارلا (Haliclona caerulea) بود. مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر، عصارههای آلی ان-هگزان، دیاتیلاتر و متانول با روش بلایت و دایر از اسفنج دریایی تهیه شدند. سپس فعالیت ضدباکتریایی با روشهای انتشار دیسک، حداقل غلظت بازدارندگی (MIC)، حداقل غلظت کشندگی (MBC) و فعالیت آنتیاکسیدانی با استفاده از ارزیابی قدرت احیاکنندگی و تعیین ظرفیت آنتیاکسیدانی کل عصارهها سنجیده شد. تجزیه و تحلیل دادهها بهوسیله آزمونهای تحلیل واریانس یکطرفه و چنددامنهای دانکن صورت گرفت. نرمافزارهای SPSS ۱۹ و Excel ۲۰۱۳ به کار رفتند. یافتهها: عصاره متانولی بیشترین اثر ضدباکتریایی بهویژه نسبت به باکتریهای گرممثبت باسیلوس سوبتیلیس در غلظت ۲/۵میلیگرم بر میلیلیتر و استافیلوکوکوس اورئوس در غلظت ۵میلیگرم بر میلیلیتر را داشت. عصاره دیاتیلاتری در غلظت ۵میلیگرم بر میلیلیتر بیشترین اثر آنتیاکسیدانی را نشان داد. نتیجهگیری: عصاره متانولی اسفنج دریایی هالیکلونا کارلا خاصیت ضدباکتری بیشتری را نشان میدهد و عصاره دیاتیلاتری این اسفنج خاصیت آنتیاکسیدانی بیشتری دارد. | ||
| Keywords | ||
| ضدباکتریایی; آنتیاکسیدانی; اسفنج دریایی; خلیج فارس; حداقل غلظت بازدارندگی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 243 PDF Download: 81 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,823,653 |
| PDF Download | 16,013,003 |