تأثیر حلالهای آلی بر روی فعالیت و پایداری آنزیم تریپسین و پایدارسازی آن با ساکارز | ||
| زیست فناوری | ||
| Article 7, Volume 4, Issue 1 - Serial Number 5, 1392, Pages 74-83 PDF (310.39 K) | ||
| Authors | ||
| محمد پاژنگ* 1; فرامرز مهرنژاد2; نادر چاپارزاده3; آرزو رحمن پور4 | ||
| 1استادیار- دانشگاه تربیت معلم آذربایجان- دانشکده علوم پایه گروه زیست شناسی | ||
| 2هیات علمی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران | ||
| 3هیات علمی/ دانشگاه شهید مدنی آذربایجان | ||
| 4کارشناسی ارشد/ دانشگاه شهید مدنی آذربایجان | ||
| Abstract | ||
| بهکارگیری آنزیمها در حلالهای آلی به لحاظ بیوتکنولوژی و صنعتی حایز اهمیت است. یکی از مشکلات موجود در استفاده از آنزیمها در حلالهای آلی، کاهش پایداری آنزیمها است. جهت رفع این مشکل از روشهای پایدارسازی پروتئینها همچون استفاده از افزودنیها بهره گرفته میشود. در این تحقیق فعالیت و پایداری آنزیم تریپسین در درصدهای مختلف از حلالهای آلی مورد بررسی قرار گرفت. سپس با استفاده از ساکارز پایداری آنزیم در حلالهای آلی ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که فعالیت تریپسین در غلظتهای مختلف از حلالهای آلی کاهش مییابد. میزان کاهش در مورد DMF کمتر از سایر حلالها است. با بررسی پایداری آنزیم مشاهده شد که پایداری آنزیم در حلالهای آلی کاهش مییابد. این کاهش با افزایش Log P حلالها رابطه مستقیم دارد. پایداری آنزیم در حضور DMF در مقایسه با سایر حلالها بیشتر بود. با افزودن ساکارز، تریپسین در مقابل حلالها پایدار گردید که میزان پایدار شدن در حلال DMF بیشتر از حلالهای دیگر بود. در آخر با توجه به نتایج، جهت بهکارگیری تریپسین در حلالهای آلی، مخلوط DMF و ساکارز پیشنهاد میشود. | ||
| Keywords | ||
| پایدارسازی آنزیم; حلالآلی; تریپسین; افزودنی; ساکارز | ||
|
Statistics Article View: 208 PDF Download: 65 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,436,363 |
| PDF Download | 17,551,393 |