جدا سازی و شناسائی مخمر بومی تولید کننده اسید سیتریک بالا برای استفاده در صنایع | ||
| زیست فناوری | ||
| Article 7, Volume 2, Issue 1 - Serial Number 2, 1390 PDF (390.21 K) | ||
| Authors | ||
| مریم السادات میرباقری* 1; ایرج نحوی2; گیتی امتیازی3; فرشاد درویشی4 | ||
| 1سپاهان شهر-خوارزمی4- معلم-معراج-دی-پلاک54 | ||
| 2دانشگاه اصفهان-گروه زیست شناسی- بخش میکروبیولوژی | ||
| 3دانشگاه اصفهان-گروه زیست شناسی-بخش میکروبیولوژی | ||
| 4دانشگاه اصفهان-کروه زیست شناسی- بخش میکروبیولوژی | ||
| Abstract | ||
| اسید سیتریک یکی از محصولات صنعتی است که در صنایع غذایی، داروسازی، آرایشی و شیمیایی کاربرد فراوان دارد. اگر چه تا سال 1965 آسپرژیلوس نایجر تنها سویه تولید کننده اسید سیتریک بود اما از آن زمان مشخص شد، مخمرها نیز کاندید مناسبی برای تولید اسید سیتریک هستند، زیرا مخمرها بر روی انواع سوبستراهای ارزان قیمت و قابل دسترس از جمله هیدروکربنها و ترکیبات نفتی رشد می کنند و حساسیت کمی به یونهای فلزات موجود در مواد اولیه خام دارند. در این تحقیق مخمرهای تولید کننده اسید سیتریک جداسازی شدند. بعد از نمونه گیری از صنایع غذایی مختلف همچون گوشت و لبنیات و ... از کارخانجات اصفهان، جداسازی بیش از 340 سویه مخمر بر روی محیطهای اختصاصی صورت گرفت و پس از غربالگری اولیه در نهایت 12 سویه انتخاب شدند. در محیط تولید اسید سیتریک میزان تولید با روش رنگ سنجی و با استفاده از کیت، طی 192 ساعت بررسی شد. یکی از سویه های جدا شده از گوشت مرغ با تولید 5/55 گرم در لیتر بعد از 144 ساعت از زمان تلقیح بیشترین بازده تولید را داشت که از بهترین سویههای وحشی شناخته شده تا به امروز برای تولید اسید سیتریک است. با بررسی تستهای بیوشیمیایی و مولکولی این مخمر یک سویه از مخمر یاروویا لیپولیتیکا شناسایی شد و دربانک ژنی با شماره HM011048 به ثبت رسید. | ||
| Keywords | ||
| مخمر; اسید سیتریک; جداسازی; شناسایی | ||
|
Statistics Article View: 181 PDF Download: 70 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,394,620 |
| PDF Download | 17,534,976 |