تولید ترکیب هشدار دهنده عفونت باکتریایی برپایه کیتوزان | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 6, Volume 13, Issue 2 - Serial Number 46, 1403, Pages 69-83 PDF (1.63 M) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| Authors | ||
| راضیه هاشمی1; هانیه رستم زاد* 2; مسعود ستاری3 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد شیلات- دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان ،صومعه سرا، ایران | ||
| 2هیات علمی گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان- صومعه سرا-ایران | ||
| 3استاد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان ،صومعه سرا، ایران | ||
| Abstract | ||
| هدف از این مطالعه، تولید و بررسی فیلم هوشمند هشدار دهنده عفونت باکتریایی برپایه کیتوزان می باشد. بدین منظورمحلول کیتوزان _ صمغ عربی (1 به2) تهیه شد و غلظت های مختلف آنتوسیانین ( 5/0، 75/0، 1گرم) به محلول اضافه شد و نمونه شاهد بدون افزودن آنتوسیانین در نظر گرفته شد. سپس محلول های تهیه شده در ظروف مورد نظر ریخته شده و به مدت 24 ساعت در انکوباتور در دمای 37 درجه سانتیگراد خشک شدند. جهت بررسی ویژگیهای فیزیکی فیلم تولید شده، شاخصهای درصد رطوبت، درصد حلالیت، ضخامت و جذب آب فیلم های تولید شده مورد سنجش قرار گرفت. همچنین به منظور بررسی تغییرات فیلمهای تهیه شده در برابر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و پسودوموناس آئروژینوزا پرداخته شد. بیوفیلمهای کیتوزان/صمغ حاوی غلظتهای مختلف آنتوسیانین به اندازه 1×1سانتیمتر بریده شدند و بهمدت 60 دقیقه بر روی محیط کشت حاوی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و پسودوموناس آئروژینوزا قرار داده شدند و با استفاده از دستگاه رنگسنج تغییر رنگ فیلم ها بررسی شد. براساس نتایج به دست آمده، کمترین و بیشترین میزان رطوبت فیلم به ترتیب در تیمار شاهد و تیمار حاوی 75/0 درصد آنتوسیانین به دست آمد که با دیگر تیمارهای آزمایشی اختلاف معنیداری داشتند (05/0>p). همچنین درصد حلالیت در بین تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی داری داشت و تیمارهای آزمایشی حاوی غلظتهای 0، 75/0و 1درصد آنتوسیانین نسبت به تیمار شاهد، درصد حلالیت کمتری داشتند و کمترین میزان آن در تیمار 1 درصد آنتوسیانین مشاهد شد میزان ضخامت فیلم نیز در بین تیمارهای آزمایشی، اختلاف معنی داری نشان داد به طوریکه بیشترین و کمترین میزان آن به ترتیب در تیمار شاهد و تیمار 1 درصد آنتوسیانین مشاهده گردید. بر اساس نتایج به دست آمده از جذب آب در زمان های مختلف (10، 20، 25، 30 دقیقه)، کمترین و بیشترین میزان جذب آب مربوط به تیمار شاهد و تیمار حاوی 1 درصد آنتوسیانین بود. براساس نتایج به دست آمده، بیشترین میزان تغییر رنگی فیلم ها در محیط کشت حاوی باکتری پسودوموناس آئروژینوزا در تیمار حاوی 5/0 درصد آنتوسیانین حاصل شد؛ حال آنکه در مورد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین تغییر رنگ ایجاد شده در تیمار حاوی 1 درصد آنتوسیانین مشاهده شد. باتوجه به آزمون های انجام شده بهترین فیلم تولید شده از نظر خصوصیات فیزیکی، فیلم 1 درصد آنتوسیانین، از نظر تغییررنگ در پاسخ به رشد باکتری پسودوموناس آئروژینوزا تیمار 5/0 درصد آنتوسیانین و برای پاسخ به رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس تیمار 1 درصد آنتوسیانین گزارش شد. | ||
| Keywords | ||
| پانسمان هوشمند; استافیلوکوکوس اورئوس; پسودوموناس آئروژینوزا; بیوپلیمر; صمغ عربی; آنتوسیانین | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 167 PDF Download: 98 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,431,403 |
| PDF Download | 17,549,921 |