ارزیابی مصرف تیلاپیا و رابطه مصرف آن با برخی ویژگیهای جمعیت شناختی | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 3, Volume 12, Issue 4 - Serial Number 44, 1402, Pages 335-346 PDF (553.31 K) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| Authors | ||
| نرگس انوشه1; افشین عادلی* 1; عباس نرگسیان2; سید مهدی اجاق1 | ||
| 1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 2دانشگاه تهران | ||
| Abstract | ||
| اهداف: هدف مطالعه حاضر ارزیابی میزان مصرف ماهی تیلاپیا و رابطه مقدار مصرف آن با برخی از ویژگیهای جمعیتشناختی مانند جنسیت، سن، شغل، تحصیلات، وضعیت تاهل، شغل، تعداد افراد خانوار و درآمد است. روشها: جامعه آماری این تحقیق کل کشور است پرسشنامه طراحی و به صورت الکترونیکی از طریق فضای مجازی برای افراد فرستاده شد. برای ارزیابی تعداد دفعات خرید ماهی در سال و همچنین میزان هر مرتبه خرید از خروجی نرمافزار SPSS و جهت بررسی وجود رابطه معنیدار بین مقدار مصرف و ویژگیهای جمعیتشناختی از آزمونهای همبستگی استفاده گردید. یافتهها: نتایج نشان داد که اکثر پاسخدهندگان زن، متاهل با سن 20 تا 35 سال، کارمند و دارای مدرک تحصیلی لیسانس و فوق لیسانس هستند. شغل اغلب آنها کارمند و دارای درآمد بین 3 تا 6 میلیون تومان هستند. همچنین مشخص شد که اغلب خانوارهای جامعه مصرف (54 درصد) تا 20 بار در سال ماهی خریداری میکنند. میانگین تعداد دفعات خرید ماهی در سال توسط خانوارهای جامعه مصرف 45 مرتبه بود. بیشتر خانوارهای جامعه مصرف در هر مرتبه خرید، 2 کیلوگرم ماهی خریداری میکنند. تعداد خانوارهایی که در هر مرتبه خرید بیش از 10 کیلوگرم ماهی مصرف میکنند کم و 3/3 درصد بود. بنابر اطلاعات به دست آمده میانگین مقدار ماهی در هر مرتبه خرید 8 کیلوگرم محاسبه شد و در نهایت مصرف سرانه تیلاپیا در خانواده های مصرف کننده این ماهی 2/4 کیلوگرم بدست آمد. | ||
| Keywords | ||
| تیلاپیا; جمعیتشناختی; ضریب همبستگی; سرانه مصرف | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 193 PDF Download: 74 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,444,847 |
| PDF Download | 17,554,034 |