بررسی اثر گلوتارآلدئید بر رهایش پلیاللایزین از فیلم ژلاتین استخراج شده از پوست تاسماهی سیبری (Acipenser baerii, Brandt, 1869) | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 9, Volume 10, Issue 3 - Serial Number 35, 1400, Pages 386-398 PDF (2.51 M) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| Authors | ||
| زهرا موسوی1; محمود ناصری1; صدیقه بابایی* 1; سید محمد هاشم حسینی2; سید شهرام شکرفروش3 | ||
| 1بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
| 2بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
| 3بخش بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز | ||
| Abstract | ||
| این پژوهش به منظور بررسی خواص مکانیکی و فیزیکی فیلمهای ژلاتین ماهی و تأثیر عامل شبکهساز گلوتارآلدئید بر کنترل رهایش عامل ضد میکروب پلیاللایزین طراحی و اجرا شد. در این پژوهش تهیه فیلم به روش کاستینگ (casting)انجام گرفت و به فیلم تهیه شده از ژلاتین ماهی، 05/%0 گلوتارآلدئید(glutaraldehyde) و 05/0% پلیاللایزین اضافه شد. نتایج نشان داد افزودن گلوتارآلدئید به فیلم ژلاتین ماهی موجب افزایش مقاومت کششی (80/6 مگاپاسکال)، کاهش حلالیت (51/38 %)، کاهش رطوبت (05/8 %)، کاهش نفوذپذیری به بخار آب (03/2 گرم، میلی متر/ساعت، میلیمتر مربع کیلو پاسکال)، افزایش تراکم و انسجام و ایجاد سطحی صاف و بدون خلل فرج با توجه به تصاویر SEM گردید. همچنین رهایش پلیاللایزین از بیوپلیمر حاوی کراسلینکر (crosslinker) یا عامل شبکهساز گلوتارآلدئید به دلیل ایجاد اتصالات عرضی و به دام افتادن آن، آهستهتر و مداومتر بود. با توجه به خصوصیات مکانیکی و فیزیکی فیلمهای تولید شده و پایداری و کنترل رهایش ترکیب ضدمیکروبی پلیاللایزین، بنظر میرسد فیلمهای حاوی 05/0 %عامل شبکهساز گلوتارآلدئید میتوانند در جهت ماندگاری محصولات فاسدشدنی پیشنهاد شوند. | ||
| Keywords | ||
| ژلاتین ماهی; گلوتارآلدئید; عامل شبکهساز; فیلم ضدمیکروبی; تاسماهی سیبری | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 255 PDF Download: 96 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,548,496 |
| PDF Download | 17,592,430 |