تأثیر سطوح مختلف فوکوییدان جیره بر رشد و پروفایل اسید چرب ماهی قزلآلای رنگینکمان | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 2, Volume 9, Issue 3 - Serial Number 31, 1399, Pages 170-179 PDF (1.1 M) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| Authors | ||
| فریده قالبی حاجیوند; امیر حسین اسماعیلی* ; عبدالمحمد عابدیان کناری | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش تأثیر سطوح مختلف فوکوئیدان بر رشد و پروفایل اسید چرب قزلآلای رنگینکمان مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 150 عدد ماهی (70/ ± 74/18 گرم) در 15 تانک فایبرگلاس (100 لیتر) توزیع گردیدند و به مدت 8 هفته با سطوح مختلف فوکوئیدان [صفر، 1/0، 5/0، 1 و 2 درصد] غذادهی شدند. تفاوتهای معنیداری در بیشترین وزن نهایی، نرخ رشد ویژه و درصد افزایش وزن بدن در گروههایی که بیشترین میزان فوکوئیدان را مصرف کردهبودند، به ثبت رسید (p<0.05). در صورتی که اختلافها در ضریب تبدیل غذایی در بین تیمارهای آزمایش معنیدار نبودند (p>0.05) در انتهای دورهی پرورش از هر تکرار 3 عدد ماهی به صورت تصادفی جهت پایش اسیدهای چرب عضله نمونهبرداری شدند. میزانEPA ،DHA ،SFA ،MUFA ، اسیدهای چرب امگا3 (3-n)، نسبت 3-n به 6 -n و اسیدهای چرب اشباع نشده بسیار HUFA در بین تیمارهای مختلف تفاوت معنیداری را نشان ندادند (p>0.05)، در حالیکه میزانPUFAs و آراشیدونیک اسید در بین تیمارهای مختلف دارای تفاوت معنیدار بودند (p<0.05) و بالاترین نتایج ثبتشده به ترتیب در تیمار 2 و 1 درصد مشاهده شد. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه میتوان گفت که مصرف این نوع پلیساکارید در میزان بالا در جیره (1 و 2 درصد فوکوییدان) میتواند موجب بهبود عملکرد رشد و حفظ کیفیت اسیدهای چرب در عضله شود. | ||
| Keywords | ||
| رشد; ترکیب بدن; پروفایل اسید چرب; فوکوییدان; قزل آلای رنگین کمان | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 253 PDF Download: 102 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,454,622 |
| PDF Download | 17,557,935 |