تاثیر استفاده از اسانس پوست لیموترش (Citrus limon) در جیره بر عملکرد رشد، فراسنجههای خونی و بیوشیمیایی سرم و آنزیمهای کبدی ماهی جوان قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 6, Volume 9, Issue 1 - Serial Number 29, 1398, Pages 51-58 PDF (385.84 K) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| Authors | ||
| مریم امیری رسکتی; سکینه یگانه* ; خسرو جانی خلیلی | ||
| دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| Abstract | ||
| اهداف: هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر استفاده از اسانس پوست لیموترش (Citrus limon) در جیره غذایی بر رشد، فراسنجههای خونی، برخی از فراسنجههای بیوشیمیایی سرمی و آنزیمهای کبدی ماهیان جوان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: برای این منظور 144 قطعه قزلآلای رنگینکمان با وزن متوسط 41/0± 05/95 گرم به طور تصادفی در 4 تیمار حاوی سطوح مختلف اسانس پوست لیموترش شامل صفر (شاهد)، 200، 400 و600 میلیگرم اسانس پوست لیموترش بر کیلوگرم جیره ذخیره و به مدت هشت هفته تغذیه شدند. یافتهها: نتایج نشان داد بیشترین میزان فاکتورهای رشد در تیمار حاوی 400 و 600 میلیگرم اسانس پوست لیموترش مشاهده شد (05/0>p). افزودن اسانس در جیره، فراسنجههای خونی به جز MCV، MCH و MCHC و سرمی به جز گلوکز، تریگلیسرید و کورتیزول را نسبت به تیمار شاهد افزایش داد (05/0>p) آنزیمهای کبدی ALT و AST در تیمارهای حاوی اسانس و LDH در تیمارهای حاوی 400 و 600 میلیگرم اسانس تفاوت معنیداری با تیمار شاهد نداشت (05/0<p)، اما میزان ALP در تیمارهای حاوی اسانس افزایش معنیداری نسبت به شاهد نشان داد (05/0>p). نتیجهگیری: به طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از 400 میلیگرم اسانس در جیره ماهی قزلآلای رنگینکمان میتواند بدون تاثیر منفی بر کبد موجب بهبود رشد، فراسنجههای خونی و برخی از فراسنجههای سرمی گردد. | ||
| Keywords | ||
| قزلآلای رنگینکمان; اسانس پوست لیموترش; فراسنجههای سرمی; آنزیمهای کبدی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 247 PDF Download: 141 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,431,664 |
| PDF Download | 17,550,041 |