تاثیر سطوح پروتئین جیره روی عملکرد رشد و ترکیبات بدن بچهماهی کلمه دریای خزر | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 3, Volume 7, Issue 4 - Serial Number 24, 1397, Pages 255-261 PDF (853.48 K) | ||
| Authors | ||
| صاحبعلی قربانی* ; داود طالبیحقیقی; حسن مقصودیهکهن; داریوش پروانهمقدم; سیدمحمد صلواتیان | ||
| پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی | ||
| Abstract | ||
| این مطالعه بهمنظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف پروتئین بر عملکرد رشد و ترکیبات بدن ماهی انگشتقد (Rutilus caspicus) انجام شد. چهار جیره آزمایشی حاوی سطوح پروتئینی ۳۰، ۳۵، ۴۰ و ۴۵% فرموله شدند. ۳۰۰ عدد ماهی کلمه در گروههای سه تکرار با وزن اولیه ۰/۱۳±۲/۶۵گرم در مخازن فایبرگلاس ۱۰۰لیتری (۲۵ ماهی/هر مخزن) ذخیره شده و براساس ۳% وزن توده زنده بهمدت۵۷ روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که میزان افزایش وزن (WG%)، نرخ رشد ویژه (SGR)، ضریب تبدیل غذا (FCR)، ضریب چاقی (CF) و ماندگاری (SR%) تحت تاثیر سطوح پروتئین جیره قرار نگرفت اما ضریب بازدهی پروتئین (PER) جیره حاوی سطوح پروتئین ۳۰ و ۳۵% نسبت به تیمارهای دیگر افزایش معنیداری داشت (۰/۰۵>p). ترکیبات بدن تحت تاثیر سطوح پروتئین جیره قرار گرفت. پروتئین بدن با افزایش سطوح پروتئین جیره بهصورت معنیدار کاهش یافت ولی چربی بدن با افزایش پروتئین جیره تا سطح ۴۰% افزایش یافت. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که با افزایش سطوح پروتئین جیرهها از ۳۰ تا ۴۵% میزان افزایش رشد معنیدار نبود، اما ماهیان تغذیهشده از جیره حاوی ۳۰% پروتئین در مقایسه با آنهایی که از جیرههای دیگر تغذیه نموده بودند ارزش بازدهی پروتئین بیشتری داشتند. | ||
| Keywords | ||
| روتیلوس کاسپیکوس; پروتئین; رشد; ترکیبات بدن | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 203 PDF Download: 90 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,444,811 |
| PDF Download | 17,554,024 |