تاثیر سطوح مختلف ال- کارنیتین بر فاکتورهای رشد، ترکیبات بدن و برخی فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهی انگشتقد کپور معمولی | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 1, Volume 7, Issue 2 - Serial Number 22, 1397, Pages 81-86 PDF (429.67 K) | ||
| Authors | ||
| الهام سبزی; حمید محمدیآذرم* ; امیرپرویز سلاطی | ||
| گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران | ||
| Abstract | ||
| اهداف: تلاش برای کاهش ضریب تبدیل غذایی، افزایش سرعت رشد و نیز افزایش مقاومت در برابر بیماریها از مهمترین اهداف تحقیقات مرتبط با ماهی کپور معمولی است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر سطوح مختلف ال -کارنیتین بر فاکتورهای رشد، ترکیب بدن و برخی فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهی انگشت قد کپور معمولی (Cyprinus carpio) بود. مواد و روشها: پژوهش تجربی حاضر روی ۹۰ قطعه ماهی بهمدت ۸ هفته انجام گرفت. ماهیان در طرح کاملاً تصادفی به ۹ تانک ۳۰۰لیتری فایبرگلاس در سه تیمار و سه تکرار تقسیم شدند. تیمارها شامل سه سطح (صفر، ۵۰۰ و ۱۰۰۰میلیگرم ال-کارنیتین) بودند و ماهیان سهبار در روز در حد سیری تغذیه شدند. شاخصهای رشد، مورفومتریک و تغذیه و همچنین فاکتورهای خونی سه تیمار مورد مقایسه قرار گرفتند. درصد رطوبت، خاکستر، پروتئین و چربی در جیره غذایی و ترکیب لاشه ماهیان با روش AOAC تعیین و دادهها با نرمافزار SPSS ۱۶ از طریق آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون دانکن تحلیل شدند. یافتهها: مقادیر مختلف ال- کارنیتین تفاوت معنیداری روی رشد نداشت، اما با افزایش سطح ال- کارنیتین یک روند افزایشی در بهبود ضریب تبدیل غذایی مشاهده شد. پروتئین و چربی لاشه در تیمار ۱۰۰۰میلیگرم بهترتیب افزایش و کاهش یافت که با گروه شاهد تفاوت معنیداری داشت. گلوکز و HDL تیمار ۱۰۰۰میلیگرم، افزایش و مقدار کلسترول و LDL در مقایسه با شاهد کاهش یافت. ال- کارنیتین بر میزان تریگلیسرید و هماتوکریت تاثیر معنیداری نداشت. نتیجهگیری: اضافهکردن ۱۰۰۰میلیگرم ال- کارنیتین در جیره غذایی بچهماهیان انگشتقد کپور معمولی در کیفیت لاشه و پارامترهای خونی این ماهی موثر است. | ||
| Keywords | ||
| ال- کارنیتین; ماهی کپور معمولی; شاخصهای رشد; ترکیب لاشه; شاخصهای خونی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 227 PDF Download: 77 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,431,466 |
| PDF Download | 17,549,946 |