تأثیر پودر دافنی تخمیر شده با باسیلوسهای پروبیوتیکی در جیره غذایی لاروهای قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) بر عملکرد رشد و ترکیبات لاشه | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 8, Volume 6, Issue 1 - Serial Number 18, 1396, Pages 89-100 PDF (779.57 K) | ||
| Authors | ||
| پریسا مرادی* 1; حجت الله جعفریان1; مهدی سلطانی2; حسنی قلی پور کنعانی1; جواد سهندی3 | ||
| 1دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس | ||
| 2دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران | ||
| 3گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم زیستی دریا، دانشگاه اقیانوسی چین | ||
| Abstract | ||
| تأثیر پودر تخمیر شده Daphnia magnaدر جیره بر عملکرد رشد و ترکیب لاشه لارو قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) با میانگین وزنی 197/0 ± 583/0 گرم در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار و در شرایط کاملاً یکسان بهمدت 60 روز بررسی شد. پنج جیره با پروتئین یکسان(70/52 درصد) به شکل دو جیره حاوی پودر دافنی تخمیر شده شامل1T (20 درصد)، 2T (30 درصد) و دو جیره حاوی پودر دافنی خام شامل3T (20 درصد)، 4T (30 درصد) و یک جیر بدون افزودن پودر دافنی (جیره شاهد) در نظر گرفته شد باکتری استفاده شده برای تخمیر شامل پنج گونه باسیلوس تجاری بود. نتایج نشاندهندةتأثیرمعنادارپودر دافنی تخمیر شده بر معیارهای رشد در مقایسه با حالت خام در سطوح مشابه و تیمار شاهد بود (05/0p<). تیمارهای 1T (35/0 ± 27/1) و 2T (46/0 ± 31/1) دارای ضریب تبدیل کمتری نسبت به تیمارهای آزمایشی3T (37/0 ± 38/1) و 4T (42/0 ± 41/1) و تیمار شاهد (69/0 ± 87/1)بودند (05/0p<). نتایج آنالیز لاشه نشان داد که بیشترین درصد پروتئین (48/0 ± 23/68 درصد) در تیمار 2T و بیشترین درصد چربی و انرژی (50/0 ± 26/11 درصد، 88/48 ± 63/4761 کالری بر گرم) در تیمار 4Tبود (05/0p<). با توجه به ارزش غذایی دافنی و تأثیر مناسب آن بر رشد، ضریب تبدیل غذایی و ترکیب بدن این ماهی، در تأمینبخشی از پروتئین جیره ماهی قزلآلاتوصیه میشود. | ||
| Keywords | ||
| لارو; قزلآلا; تخمیر; پودر دافنی; ضریب تبدیل غذایی | ||
|
Statistics Article View: 212 PDF Download: 100 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,208,274 |
| PDF Download | 16,193,672 |