اثر ویتامینهای C و E در افزایش ماندگاری خمیر جلبکی نانوکلروپسیس (Nannochloropsis oculata ) در طول دوره نگهداری در شرایط سرد | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 5, Volume 6, Issue 1 - Serial Number 18, 1396, Pages 49-60 PDF (940.03 K) | ||
| Authors | ||
| معصومه عموزاد خلیلی1; عبدالمحمد عابدیان کناری* 2; مسعود رضائی2 | ||
| 1دانش اموخته | ||
| 2استاد | ||
| Abstract | ||
| تأ ثیر آنتیاکسیدانی ویتامینهای C و E بر افزایش ماندگاری خمیر جلبکی نانوکلروپسیس (Nannochloropsis oculata) نگهداری شده در دمای Cº 4 بررسی شد. ابتدا جلبک در شرایط کشت استاندارد (محیط کشت کانوی، میزان نور 2000 - 1000 لوکس، دما Cº 1 ± 24 ،6/8 -5/7 =pH ، شوریppt 24 - 20 و همراه با هوادهی) تولید شده و سپس در مرحله رشد لگاریتمی با روش سانتریفیوژ به وسیله دستگاه خامهگیر (rpm 12000) جداسازی شد. سپس به نمونههای خمیر جلبکی مقادیر مختلف ویتامین C وE (w/w1/0 درصد) و مخلوط دو ویتامین به نسبت مساوی اضافه و در یخچال بهمدت12 هفته نگهداری شدند. نتایج بیانگر زندهمانی 95 درصدی درتیمار ویتامین C در پایان دوره بود که از تیمار شاهد بیشتر بود (05/0>p). مجموع اسیدهای چرب آزاد و pH بهطورمعنیداری در گروه حاوی ویتامین C کمتر از گروه شاهد بود. مقایسه بین تیمارهای مختلف طی زمان نگهداری نشانداد که تیمار حاوی ویتامین E در مقایسه با سایر تیمارها، طی گذشت زمان افزایش فساد اکسیداتیو کندتری دارد.در طی دوره نگهداری، میزان زندهمانی بالا بودهو مواد افزودنی بهعنوان نگهدارنده مناسب این فراورده عمل کرده است. در مجموع، نتایج این تحقیق نشان از عملکرد مناسب ویتامینها در حفظ و نگهداری خمیر جلبکی در شرایط سرد بود. | ||
| Keywords | ||
| آنتی اکسیدان; خمیر جلبکی; ویتامین C; ویتامینNannochloropsis oculata | ||
|
Statistics Article View: 206 PDF Download: 61 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,793,324 |
| PDF Download | 15,994,585 |