تأثیر استفاده از روش تزریق اسیدآسکوربیک در رگ های خونی و عضلات بر زمان ماندگاری فیله قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در دمای یخچال (1± 4 درجه سانتی گراد) | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 4, Volume 6, Issue 1 - Serial Number 18, 1396, Pages 37-48 PDF (901.48 K) | ||
| Authors | ||
| سید مهدی اجاق* 1; کوثر سوری2; معظمه کردجزی3; سید حجت میرصادقی4 | ||
| 1استادیار دانشکده شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 2دانشجو | ||
| 3هیئت علمی دانشگاه گرگان | ||
| 4کارمند | ||
| Abstract | ||
| اثر اسیدآسکوربیک بر ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در شرایط یخچال با اندازهگیری بار میکروبی کل و ارزیابی شیمیایی بررسی شد. بدین منظور ماهیان (10± 400 گرم) به سه گروه شامل فاقد تزریق (تیمار 1)، گروهی با تزریق وریدی اسیدآسکوربیک در مقادیر 1/0 و 3/0 درصد (تیمار 2 و3) و ماهیانی با تزریق عضلانی در مقادیر 1/0 و 3/0 درصد (تیمار 4 و 5) تقسیمبندی شدند. پس از 62 ساعت از زمان تزریق، ماهیان صید و فیله شدند، سپس بهمدت 16 روز در شرایط یخچال نگهداری شدند. در طی این مدت، هر 4 روز یکبار شاخصهای پراکسید (PV)، تیوباربیوتیکاسید (TBA)، اسیدهای چرب آزاد (FFA)، مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) و بار باکتریایی کل (TVC) اندازهگیری شدند. طی دوره آزمایش تیمارهای 3 و 5 در شاخصهای PV، TBA، FFA ، TVB-Nو TVC تفاوت معناداری (05/0 ≥p) با سایر تیمارها داشتند. همچنین بین تیمار 3 در شاخصهای TVC، TBA، FFA و PV با تیمار 5 تفاوت معناداری (05/0 ≥p) مشاهده شد که نشاندهنده عملکرد بهتر تزریق وریدی اسیدآسکوربیک 3/0 درصد از روز 8 نگهداری به بعد در مقایسه با تزریق عضلانی آسکوربیکاسید 3/0 درصد است. با توجه به نتایج این تحقیق، استفاده از مقادیر مختلف اسیدآسکوربیک در تزریق وریدی و عضلانی باعث افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان در طی نگهداری تا روز 12 در یخچال گردید. | ||
| Keywords | ||
| اسیدآسکوربیک; تزریق وریدی و عضلانی; فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان | ||
|
Statistics Article View: 245 PDF Download: 65 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,208,281 |
| PDF Download | 16,193,672 |