ویژگیهای فیزیکی، مکانیکی و ضدمیکروبی فیلم ژلاتین ماهی- آلژینات حاوی روغن ضروری مرزنجوش (Origanum vulgare L.) | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 10, Volume 5, Issue 2 - Serial Number 15, 1395, Pages 123-135 PDF (416.89 K) | ||
| Authors | ||
| سیده مرضیه کاظمی1; مسعود رضائی* 2 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 2استاد گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
| Abstract | ||
| خواص فیزیکی- مکانیکی و ضدمیکروبی فیلم خوراکی ژلاتین ماهی-آلژینات حاوی روغن ضروری مرزنجوش (Origanum vulgare L.) با تهیه فیلمهایی با ترکیب 75% محلول ژلاتین ماهی و 25% محلول آلژیناتسدیم و افزودن غلظتهای مختلف روغن مرزنجوش (5/0، 1 و 5/1%) بررسی شد. افزودن 5/0% روغن مرزنجوش، مقاومت کششی فیلمها را MPa54/2 نسبت به تیمار شاهد بهبود بخشید. افزودن 5/1% روغن، مقاومت کششی و درصدازدیاد طول را بهترتیب MPa16/3 و 59/15% کاهش داد،و میزان نفوذپذیری نسبت به بخار آب، کدورت و ویسکوزیته فیلمها نسبت به تیمار شاهد نیز کاهش معنیداری (05/0 p ≤) یافت. تصاویر سطحی میکروسکوپ الکترونی موید نتایج بدست آمده در این پژوهش بودند. اگرچه نتایج بیانگر بیشترین خاصیت ضدمیکروبی در فیلم حاوی 5/1% روغن مرزنجوش بود، اما فیلم ژلاتین ماهی-آلژینات حاوی غلظتهای پایین روغن میتواند برای نگهداری مواد غذایی مناسبتر باشد. | ||
| Keywords | ||
| روغن ضروری مرزنجوش; ویژگیهای فیزیکی- مکانیکی; فعالیت ضدمیکروبی; فیلم ژلاتین ماهی- آلژینات | ||
|
Statistics Article View: 198 PDF Download: 128 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,672 |
| Article View | 24,384,219 |
| PDF Download | 17,531,391 |