اثر عصاره الکلی پوست انار (Punica granatum L.)بر فاکتورهای خون ماهی انگشت قد کپور معمولی (Cyprinus carpio) | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 5, Volume 5, Issue 2 - Serial Number 15, 1395, Pages 63-76 PDF (390.26 K) | ||
| Authors | ||
| fariba shafiei* 1; نصرالله محبوبی صوفیانی2; عیسی ابراهیمی درچه3; امین نعمت اللهی4; عبدالناصر محبی5 | ||
| 1فارغ التحصیل | ||
| 2استاد دانشکده منابع طبیعی | ||
| 3دانشیار گروه تکثیر و پرورش آبزیان | ||
| 4دانشیار دانشکده دامپزشکی | ||
| 5استادیار دانشکده دامپزشکی | ||
| Abstract | ||
| تأثیر عصاره الکلی پوست انار (Punica granatum) بر پارهای فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی سرم خون (RBC،Hb ، Hct، MCV، MCH، MCHC،WBC ، TP،CHO ، GLU،LDL ، HDL، Glb، TG، GOT، GPT، Alb، ALK، LDH) و فعالیت لیزوزیمی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) انگشت قد (8/1± 7/11 گرم) بهصورت تصادفی در 5 تیمار و سه تکرار به مدت 75 روز بررسی شد. تیمارها شامل غلظتهای متفاوت از عصاره الکلی پوست انار (صفر (شاهد)، 50، 150، 300 و 600 میلیگرم بر کیلوگرم غذا) بود . در پایان دوره آزمایش، خونگیری و زیست سنجی انجام شد. نتایج تحقیق افزایش معنیداری را در برخی پارامترهای خونی مانند: Hb ،Hct و RBC در تیمارهای300 و600 میلیگرم نشان داد. میزان پروتئین کل سرم در تیمارهای150، 300 و 600 میلیگرم تفاوت معنیداری را با سایر تیمارها نشان داد (05/0>P). فعالیت لیزوزیمی در تمام تیمارهای حاوی عصاره پوست انار افزایش معنیداری نسبت به تیمار شاهد نشان داد (05/0>P). در کل، نتایج حاکی از بهبود پارامترهای هماتولوژیک و فعالیت لیزوزیمی ماهیان تحت تیمار با سطح 300 میلیگرم عصاره الکلی پوست انار بر کیلوگرم غذا میباشد. | ||
| Keywords | ||
| عصاره پوست انار; فاکتورهای خونی; فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون; فعالیت لیزوزیمی; کپور معمولی | ||
|
Statistics Article View: 275 PDF Download: 141 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,672 |
| Article View | 24,384,202 |
| PDF Download | 17,531,384 |