هیدرولیز آنزیمی ژلاتین پوست ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و ارزیابی خاصیت ضداکسیدانی آن | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 3, Volume 5, Issue 2 - Serial Number 15, 1395, Pages 29-44 PDF (486.74 K) | ||
| Authors | ||
| لیلا رمضان زاده1; سید فخرالدین حسینی* 2; مریم نیکخواه3 | ||
| 1گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 2دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 3، گروه نانوبیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
| Abstract | ||
| در این تحقیق، ابتدا ژلاتین با دو تیمار بازی و اسیدی شامل محلول سود 19/0 نرمال و اسید استیک 12/۰ نرمال با نسبت پوست ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به محلول ۱ به ۷ و سپس تیمار حرارتی ۵۰ درجه سانتی گراد ساعت استخراج شد. سپس توسط آنزیم آلکالاز به مدت ۴ ساعت و با نسبت آنزیم به سوبسترای ۱ به ۱۰۰ هیدرولیز شده و درجه هیدرولیز در پایان ساعت چهارم اندازهگیری شد. فعالیت مهار رادیکالهای آزاد DPPH، ABTSو ارزیابی قدرت کاهندگی ژلاتین هیدرولیز شده بررسی شد. نتایج نشان داد درجه هیدرولیز پس از 4 ساعت به میزان 7/46% مشاهده میشود. همچنین بالاترین میزان مهار رادیکالهای آزاد DPPH، ABTS و ارزیابی قدرت کاهندگی در غلظت 10 میلیگرم بر میلیلیتر به ترتیب 8/39%، 7/50% و 123/0 بهدست آمد. نتایج نشان داد که پپتیدهای حاصل از ژلاتین پوست ماهی قزلآلای رنگینکمان میتواند به عنوان یک ضداکسیدان طبیعی در نظر گرفته شود. | ||
| Keywords | ||
| ژلاتین هیدرولیز شده; خاصیت ضداکسیدانی; ارزیابی قدرت کاهندگی | ||
|
Statistics Article View: 257 PDF Download: 115 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,672 |
| Article View | 24,384,216 |
| PDF Download | 17,531,390 |