بررسی تاثیر پوشش خوراکی محتوی عصاره پوست انار (Punica granatum) بر کیفیت و ماندگاری فیله کپور نقره ای molitrix) (Hypophthalmichthys هنگام نگهداری در یخچال | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 2, Volume 5, Issue 2 - Serial Number 15, 1395, Pages 17-27 PDF (346.96 K) | ||
| Author | ||
| احمد ترخاصی* | ||
| دانشگاه زابل | ||
| Abstract | ||
| در این مطالعه تاثیر پوشش خوراکی محتوی عصاره پوست انار بر کیفیت و ماندگاری فیله کپور نقرهای در مدت زمان نگهداری در یخچال بررسی شد. محتوای فنل کل (262.5 میلی گرم تانیک اسید/گرم نمونه) و DPPH (%87) با استفاده از حلال متانول اندازه گیری شد. پوشش خوراکی با مخلوط (60% آب + 30% آرد گندم + 10% آرد ذرت) تهیه شد. ماهی تازه ی فیله شده به سه تیمار: شاهد (بدون عصاره)، تیمار 1 (فیله با 5% در صد عصاره) و تیمار 2 (فیله با 10% در صد عصاره) تقسیم شد. فیلهها طی نگهداری در یخچال مورد ارزیابیشیمیایی(pH,TBA) و میکروبی (تعداد کل باکتریها(TVC)، باکتری هایسرمادوست(PTC)) قرار گرفتند. بر اساس نتایج، افزودن عصاره به طور قابل ملاحظه ای اکسیداسیون را در تیمار 1 و 2 نسبت به نمونه شاهد به تاخیر انداخت. طبق نتایج آنالیزهای میکروبی تیمار های 1 و 2 در روز نگهداری 12 به بیشینه حد قابل قبول (log10 CFU/g)رسیدند در حالیکه نمونه شاهد در روز 9 نگهداری به بیشینه حد قابل قبول (log10 CFU/g) رسید . | ||
| Keywords | ||
| آنتی اکسیدان; ماندگاری; کپور نقره ای; آنتی باکتریال; پوشش خوراکی آرد گندم و ذرت | ||
|
Statistics Article View: 208 PDF Download: 87 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,672 |
| Article View | 24,384,196 |
| PDF Download | 17,531,380 |