بررسی تأثیر اسانس زنیان ( Carum Copticum) بر رشد و بیان ژنی انتروتوکسینهای A و C Staphylococcus aureus در سوریمی ماهی کیلکا (Clupeonella cultriventris caspia) | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 10, Volume 5, Issue 1 - Serial Number 14, 1395, Pages 141-152 PDF (363.18 K) | ||
| Authors | ||
| مریم عزیزخانی* 1; فهیمه توریان2 | ||
| 1هیات علمی، دانشگاه تخصصی فن آوری های نوین آمل | ||
| 2دانشگاه تخصصی فن آوری های نوین آمل | ||
| Abstract | ||
| تاثیر اسانس زنیان در غلظتهای 0 (شاهد)، 5/0، 75/0 و 1% بر رشد و بیان ژنی انتروتوکسینهای A و C باکتری Staphylococcus aureus در سوریمی ماهی کیلکا (Clupeonella cultriventris caspia) در مدت 5، 10، 15 و 20 روز نگهداری در یخچال (4 درجه) بررسی شد. ترکیبات اصلی اسانس شامل تیمول (4/36%)، پاراسایمین (4/31%) و گاما-ترپینن (73/21%) بود. حداقل غلظت بازدارنده رشد و حداکثر غلظت قابل تحمل برای باکتری در محیط کشت مایع بهترتیب معادل 06/0% و 015/0% بهدست آمد. نتایج ارزیابی رشد تفاوت معناداری را بین تعداد باکتری در نمونه کنترل (log CFU/g 31/11) و نمونههای تیمار شده (76/9، 21/7 و log CFU/g 06/6 بهترتیب در حضور 5/0%، 75/0% و 1% اسانس) نشان داد. نتایجReal-Time PCR بیانگر بیشترین تاثیر بازدارندگی در برابر بیان ژن انتروتوکسینها در غلظت 1% اسانس بود. همچنین تاثیر بازدارندگی غلظتهای مختلف اسانس بر بیان ژنی انتروتوکسین C بیشتر از انتروتوکسین A بود، بهطوریکه در روزهای پنجم و بیستم نگهداری، بیان ژن انتروتوکسین A، بهترتیب، 5/4 و 23/8 و بیان ژن انتروتوکسین C، بهترتیب 11/5 و 94/8 برابر کمتر از نمونه کنترل بود. بهطور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که اسانس زنیان ترکیب موثری جهت کاهش سرعت رشد باکتری Staphylococcus aureus و کاهش تولید انتروتوکسینهای ناشی از آن در سوریمی ماهی کیلکا میباشد. | ||
| Keywords | ||
| زنیان; استافیلوکوکوس ارئوس; انتروتوکسین; بیان ژنی; سوریمی | ||
|
Statistics Article View: 252 PDF Download: 81 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,394,654 |
| PDF Download | 17,535,004 |