تأثیر القای تریپلوییدی بر تخمگشایی، بازماندگی، شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و پروفایل اسیدهای چرب قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 3, Volume 5, Issue 1 - Serial Number 14, 1395, Pages 27-41 PDF (572.43 K) | ||
| Authors | ||
| صمد بهرامی باباحیدری1; سعید کیوان شکوه* 2; سالار درافشان3; سید علی جوهری4 | ||
| 1دانشجو/دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر | ||
| 2عضو هیات علمی/دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر | ||
| 3عضو هیات علمی/دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
| 4عضو هیات علمی/دانشگاه کردستان | ||
| Abstract | ||
| هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر القای تریپلوییدی در قزلآلای رنگینکمان بر بازماندگی، رشد، ویژگیهای لاشه و همچنین ترکیب اسیدهای چرب عضله بود. برای این کار از 8 مولد ماده با میانگین وزن 246±1600 گرم و 6 مولد نر با میانگین وزن 186±1393 گرم که از نظر سنی 4 ساله بودند، استفاده شد. شوک دمایی 10 دقیقه پس از لقاح و به مدت 10 دقیقه و با دمای 28 درجه سانتیگراد اعمال شد. نتایج نشان داد درصد القای تریپلوییدی 1±10/87 درصد بود که با اندازهگیری گلبولهای قرمز مشخص شد. نرخ بازماندگی از مرحله لقاح تا چشمزدگی در گروه دیپلویید 59/1±12/92 درصد و در گروه تریپلویید 21/1±31/86 درصد بود و بهطور معناداری کاهش یافت (05/0p<). بازماندگی در مرحله چشمزدگی تا تخمگشایی در گروه دیپلویید 45/0±10/98 درصد و در گروه تریپلویید33/1±04/94 درصد بود که بهطور معناداری کاهش یافت (05/0p<). از نظر شاخصهای رشد نظیر وزن اولیه، وزن نهایی، افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و ضریب چاقی در انتهای دوره آزمایش یعنی 38 روز پس از شروع تغذیه فعال، گروه دیپلویید بهطور معناداری بهتر از گروه تریپلویید بود (05/0p<). ترکیب بیوشیمیایی لاشه از نظر میزان پروتئین، چربی و خاکستر بین دو گروه تفاوتی نداشت، ولی میزان رطوبت در گروه تریپلویید افزایش معناداری (05/0p<) نشان داد. علاوه بر این، نتایج این پژوهش نشان داد که در اثر القای تریپلوییدی میزان اسیدهای چرب اشباع افزایش یافته و میزان اسیدهای چرب غیراشباع کاهش مییابد. | ||
| Keywords | ||
| قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss); تریپلوییدی; بازماندگی; ترکیب اسید چرب | ||
|
Statistics Article View: 1,079 PDF Download: 176 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,672 |
| Article View | 24,384,119 |
| PDF Download | 17,531,344 |