اثر جلبک Chlorella vulgaris و مخمر Saccharomyces cerevisiae بر رشد، پروتئین و ترکیب اسیدهای آمینه کل و آزاد روتیفر Brachionus calyciflorus | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 1, Volume 5, Issue 1 - Serial Number 14, 1395, Pages 1-14 PDF (437.38 K) | ||
| Authors | ||
| نصراله احمدی فرد* 1; عبدالمحمد عابدیان کناری2; احمد احمدی3 | ||
| 1هیئت علمی دانشگاه | ||
| 2عضوء هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 3دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه ارومیه | ||
| Abstract | ||
| اثر 3 تیمار غذایی، شامل جلبک Chlorella vulgaris در 2 غلظت 106 و 107 سلول در میلیلیتر و یک تیمار از مخمر Saccharomyces cerevisiae، بر رشد، پروتئین و پروفیل اسیدهای آمینه کل و آزاد روتیفر Brachionus calyciflorus پس از 10 روز تغذیه بررسی شد. نرخ رشد ویژه روتیفر تغذیه شده با جلبک نسبت به مخمر معنیدار بود (05/0 < P), ولی تفاوت معنیداری بین دو غلظت جلبک مشاهده نشد. حداکثر تراکم روتیفر (7/10±1790 تعداد در میلیلیتر) در غلظت بالای جلبک بهطور معنیداری (05/0 < P) بیش از غلظت پایین (1/41±525) و تیمار حاوی مخمر (1/2± 115) بود. میزان پروتئین در تیمار مخمر نسبت به تیمار غلظت پایین جلبک به طور معنی داری بیشتر بود (05/0 < P). مقادیر اسیدهای آمینه کل در تیمارهای مخمر، غلظت بالا و غلظت پایین جلبک بهترتیب 16± 66/250، 14± 82/198 و 10±15/112 میلیگرم بر گرم نمونه بود (05/0 < P). حداکثر و حداقل مقدار اسیدهای آمینه آزاد در روتیفر تغذیه شده با مخمر نانوایی (1/1± 77/8) و غلظت پایین جلبک (3/0 ±04/4) مشاهده شد (05/0 < P). بر اساس این تحقیق، روتیفر تغذیه شده با جلبک در مقایسه با مخمر میزان رشد بالاتری را نشان داد، ولی میزان پروتئین و اسیدهای آمینه در روتیفر تغذیه شده با مخمر نسبت به جلبک کلرلا بالاتر بود. همچنین در تیمار با غلظت بالای جلبک، میزان اسیدهای آمینه کل بدن افزایش نسبی نشان داد. | ||
| Keywords | ||
| روتیفر; اسیدهای آمینه | ||
|
Statistics Article View: 185 PDF Download: 52 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,672 |
| Article View | 24,384,162 |
| PDF Download | 17,531,368 |