تاثیر دما و شوری بر سمیّت سایپرمترین در بافت کبد ماهی گورخری (Aphanius sophiae) | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 9, Volume 4, Issue 1 - Serial Number 10, 1394, Pages 105-114 PDF (670.64 K) | ||
| Authors | ||
| مریم نصراله پورمقدم* ; هادی پورباقر; سهیل ایگدری | ||
| دانشگاه تهران | ||
| Abstract | ||
| سمیّت سایپرمترین (cypermethrin)باغلظت 02/0 میکروگرم دز لیتر در ارتباط با شوری (صفر و ppt14) و دما (1±16 و 1±25 درجه سانتیگراد) در ماهی گورخری (Aphanius sophiae) برای مدت 14 روز در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. با تغییر شوری و دما، تغییرات واضحی در بافت کبد مشاهده شد که رویهم افتادگی هپاتوسیتها، شکل نامنظم نوکلئوسها، تورم ابری، آتروفی، دژرسانس چربی، پیکنوزیز، نکروز کانونی، کاریولیز، تجمع سلولهای کوپفر، نکروز هپاتوسیتها و رکود صفرا از جمله تغییرات بود. نتایج نشان داد، با کاهش شوری و افزایش دما، سایپرمترین موجب تخریب بیشتر کبد ماهی میگردد.از اینرو، این ماهی به علت یکسان عمل نکردن در شرایط محیطی مختلف، نمیتواند شاخص زیستی مناسبی باشد و در صورت استفاده از این گونه برای ارزیابی سایپرمترین در اکوسیستمهای آبی، این شرایط محیطی نیز باید مد نظر قرار گیرند. | ||
| Keywords | ||
| کبد; سایپرمترین; ماهی گورخری; متغیرهای محیطی | ||
|
Statistics Article View: 173 PDF Download: 77 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,436,073 |
| PDF Download | 17,551,305 |