تأثیر وزن بدن وسطوح غذادهی بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و قابلیت هضمپذیری قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 4, Volume 4, Issue 1 - Serial Number 10, 1394, Pages 43-52 PDF (394.74 K) | ||
| Authors | ||
| حسین اورجی1; الهام دهقان* 1; عبدالصمد کرامت امیر کلائی1; خسرو جانی خلیلی2 | ||
| 1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 2دانشگاه علوم کشاورز ومنابع طبیعی ساری | ||
| Abstract | ||
| در یک طرح فاکتوریل، اثر سه سطح غذادهی (متابولیسم پایه، بینابینی و اشباع) بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و هضمپذیری قزلآلای رنگینکمان در دو وزن (93/2±02/43 و 74/6±32/231 گرم) در مدت 59 روز و سه تکرار بررسی شد. نتایج بیانگر اثر متقابل معناداری بین اندازه بدن و سطوح غذادهی بر میزان افزایش وزن، وزن نهایی و نرخ رشد ویژه بود (05/0p<). ترکیب بدن (ماده خشک، انرژی، رطوبت، چربی و پروتئین) تحت تأثیر سطوح غذادهی و اندازه ماهی بود (05/0p<). با این وجود، اثر متقابل بین وزن بدن و سطوح غذادهی برای ترکیب بدن معنادار نبود (05/0p>). وزن بدن و سطوح غذادهی بهصورت معناداری بر هضمپذیری پروتئین، چربی، انرژی و ماده خشک تأثیر داشت (05/0p<). اگرچه غذادهی در سطح اشباع رشد حداکثر را به دنبال داشت، ولی با کاهش کارایی تبدیل غذا و افزایش مواد آلاینده در هر دو گروه وزنی همراه بود. | ||
| Keywords | ||
| واژههای کلیدی: متابولیسم پایه; سطح اشباع; نرخ رشد ویژه; قابلیت هضم پذیری; قزل آلای رنگین کمان | ||
|
Statistics Article View: 250 PDF Download: 81 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,460,641 |
| PDF Download | 17,559,804 |