تأثیر پروبیوآنزیم جیره بر فعالیت آنزیمهای هضمی میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 3, Volume 4, Issue 1 - Serial Number 10, 1394, Pages 33-41 PDF (382.77 K) | ||
| Authors | ||
| محمد حسین پور* 1; ولی اله جعفری2; عبدالمجید حاجی مرادلو2; عباسعلی زنده بودی3 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه گرگان | ||
| 2دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 3کارشناس تکثیر و پرورش پژوهشکده میگوی کشور | ||
| Abstract | ||
| تأثیر یک مکمل پروبیوآنزیمی شامل 6 نوع آنزیم هضمی و 4 نوع باکتری پروبیوتیکی در چهار سطح صفر (شاهد)، 25/0، 5/0، و 1گرم در کیلوگرم جیره میگوی جوان وانامی ودر سه تکرار، باهدف سنجش استفاده همزمان باکتریهای پروبیوتیکی و آنزیمهای هضمی جیره بر فعالیت آنزیمهای گوارشی (روده) بررسی شد. در هر آکواریوم 15 قطعه میگو با میانگین وزنی (39/0±04/5) گرم بهطور تصادفی توزیع و به مدت 30 روز تغذیه شدند. نتایج در پایان دوره بیانگر تفاوترشد معنیدار )05/0(p <میگوی تغذیهشده با 5/0گرم مکمل نسبت به سایر تیمارها بود. همچنین، فعالیت آمیلاز و لیپاز بیشتری در تیمار5/0گرم مکمل نسبت به سایر گروهها مشاهده شد. از لحاظ فعالیت ویژه پروتئاز، تفاوت معنیداری )05/0(p < در تیمار 1گرم مکمل نسبت به سایر تیمارها مشاهده شد. نتایج نشان داد لزوماً با افزایش غلظت باکتریهای پروبیوتیکی و آنزیمهای هضمی مکمل، فعالیت همه آنزیمهای هضمی افزایش نمییابد. بنابر این، پروبیوتیک و آنزیم در غلظتهای معینی دارای تأثیر مثبت بر عملکرد رشد و فعالیت آنزیمهای هضمی میگو میباشد. | ||
| Keywords | ||
| پروتئاز; لیپاز; آمیلاز; پروبیوآنزیم; میگوی وانامی | ||
|
Statistics Article View: 230 PDF Download: 76 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,171 |
| Number of Articles | 24,674 |
| Article View | 24,436,266 |
| PDF Download | 17,551,356 |